Top 3 tours op Curaçao

Top 3 tours op Curaçao

door Charlotte de Vries

Hoe klein het eiland ook is, er zijn genoeg plekken op Curaçao waar je niet zomaar met je huurauto komt. Zoals woestijnachtige gebieden die vroeger in handen waren van slavendrijvers. Grotten waarin sporen van de indianen nog altijd zichtbaar zijn. En een onbewoond eiland dat prijkt met een van de mooiste stranden ter wereld.

Om deze plekken te zien móet je een tour boeken. En dus gingen fotograaf Joost le Feber en ik, Charlotte, geboren op Aruba en opgegroeid op dushi Curaçao, daarom op pad met touroperator Curacao Activities.

Ik was een stomverbaasde toerist op eigen eiland: we gingen naar plekken toe waar ik in ál die jaren op Curaçao nog nooit was geweest. De leukste tours? Die heb ik hier voor je op een rijtje gezet. Hoe graag je ook bij je resort wil blijven rondhangen, deze tours zijn een must voor je vakantie op Curaçao!

3. Zwemmen met dolfijnen bij het Curacao Sea Aquarium

Zwemmen met dolfijnen… Het klinkt zielig. Vooral door de horrorverhalen die we op het nieuws meekregen over pretparken als Sea World en het Dolfinarium. Maar daarover hoef je je geen zorgen te maken bij het Curacao Sea Aquarium.

De dolfijnen van de zogeheten Dolphin Academy leven in een natuurlijke lagune aan de zee. Al is de baai afgesloten door een rotspartij, de dolfijnen kunnen er op elk moment van de dag overheen springen en de oceaan in zwemmen.

Tenminste één keer per dag motiveren de verzorgers de dolfijnen daar zelf toe. De trainers varen met een boot naar de andere kant van de rotsen en wachten tot de dolfijnen zijn overgesprongen. Als iedereen er is, maken ze met zijn allen een tour door de zee!

Met dit in gedachten, leek zwemmen met dolfijnen op Curaçao mij pas écht leuk. Alhoewel, ik vond het eerst een beetje eng: ik voelde me maar een kwetsbaar mensje naast die enorme, steengoede zwemmers. Maar na een paar minuten zwemmen en spelen met de slimme beesten, begreep ik eindelijk de populaire kinderdroom om dolfijnentrainster te worden.

2. Over zandwegen en rotsen richting Oostpunt

Als we op Curaçao tijdens een schoolreisje rond het kampvuur zaten, gingen er altijd spookverhalen rond over ene ‘Dokter Maal’. De man zou je neerschieten als je zijn terrein op Oostpunt betrad. Of zijn twee brullende tijgers op je afsturen…

De familie Maal heeft nog altijd Oostpunt in handen: ongeveer tien procent van het eilandoppervlak. Ze schieten je misschien niet zó gauw neer en bezitten zo ver ik weet geen tijgers, maar het terrein is verboden voor onbevoegden.

Met Curacao Activities kwamen we dichter in de buurt van Oostpunt dan ik ooit was geweest. In een gigantische jeep reden we over zandwegen en rotsen langs de Sint Jorisbaai en uiteindelijk naar het privéterrein van de familie Bakker. Ik stond versteld van de ruige kustlijn en de inhammen vanwaar we uitkeken op de Tafelberg en het ongerepte oosten.

De gids vertelde over de verschillende cactussen en roofvogels die er rondvlogen en nam ons mee naar een grot waar de indianen een vrouwengezicht uit een rots hadden geslagen. We maakten foto’s bij een spectaculair uitkijkpunt en reden tenslotte naar een onbekend strandje, Director’s Bay, waar je met je snorkelsetje net zoveel ziet als wat je gewoonlijk alleen tijdens het duiken tegenkomt.

1. Met een catamaran naar Klein Curaçao

Hoe blij verrast ik tijdens de jeeptour richting Oostpunt ook was, op nummer één staat bij mij nog altijd de boottocht naar het onbewoonde eilandje Klein Curaçao. Wij gingen met de catamaran Blue Finn die vanaf Zanzibar (Jan Thiel) vertrekt. Een uurtje of twee later kwam de vuurtoren van het eilandje in zicht…

En dan weet je dat het paradijs nabij is. De golven worden rustiger, het water een steeds lichtere kleur blauw. Schildpadden komen even met hun neus boven water om lucht te happen. En een oogverblindend, wit zandstrand komt in zicht…

We sprongen uit de boot om het eiland te verkennen. Vanuit de toren van het antieke landhuis keken we uit op het piepkleine eiland, het satijnen strand en het verroeste wrak van een enorme olietanker. Maar de meedogenloze zon dwong ons al gauw terug naar het koele water, waarin we snorkelden met schildpadden en tropische vissen.

De rest van de dag lag ik met een boek onder een oud vissershutje. Joost zat op zijn handdoek voor zich uit te staren. ‘Wat is er?’ vroeg ik. Hij: ‘Ik had niet gedacht dat ik ooit nog op zo’n mooie plek in de wereld zou zijn.’

Over Curacao Activities

Curacao Activities is een vooraanstaande touroperator op Curaçao. De vriendelijke eigenaren Kim Moehamad en Caimin Douglas werken al twaalf jaar in de toeristische sector met een team van lokale experts. Hun tours variëren van stadswandelingen door Punda en tours naar likeurfabriek Chobolobo tot jeeptours richting West- en Oostpunt en boottochten naar de Blauwe Kamer.

Als je de onbegaanbare plekken van Curaçao wil bezichtigen of geen huurauto tot je beschikking hebt tijdens je vakantie op Curaçao, raad ik je aan om eens contact op te nemen met Curacao Activities!

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bonaire kenner
Sponsors