Een dagje Westpunt: de leukste route en bezienswaardigheden

Een dagje Westpunt: de leukste route en bezienswaardigheden

door Charlotte de Vries

Blijf toch niet je hele vakantie bij dat resort rondhangen… Stap in je huurauto en trek eropuit! Ontdek Curaçao. Het échte Curaçao. Duik het heuvelachtige landschap in van Westpunt: spot antieke landhuizen en kunukuhuizen, proef een glibberige leguanensoep, bekijk de woeste golven die het opnemen tegen de noordkust en leg je handdoek naast een groepje locals neer op een natuurlijke baai.

De bezienswaardigheden van Westpunt verken je niet in één dag. Maar om je een voorproefje te geven van dit schitterende gebied, hebben we onze favoriete stops voor een dagje Westpunt op een rij gezet. Zet je alvast de wekker? Rond een uur of zeven wil je namelijk wel bij de Christoffelberg zijn! Later op de dag wordt het te heet om te klimmen…

De route naar Westpunt

Zo ziet je route naar Westpunt eruit. Houd er rekening mee dat je voor deze rit, en eigenlijk voor je gehele vakantie op Curaçao, écht een huurauto nodig hebt. Fietspaden en wandelpaden zijn schaars op Curaçao en de afstanden lang. Bussen rijden soms wel, vaak te laat, soms helemaal niet, en lang niet overal naartoe. Ons advies: huur voordelig een auto bij Carva Home. Fotograaf Joost le Feber en redactrice Charlotte de Vries gingen je voor en waren zeer tevreden over de auto en de service (lees verder voor meer informatie).  

De leukste bezienswaardigheden van Westpunt

Stop 1: Haal pastechi’s bij snék Daniel

Je eerste bestemming is misschien wel de belangrijkste van je hele vakantie op Curaçao. Bij snackbar Daniel, op de Weg naar Westpunt vlak voor landhuis Daniel, koop je namelijk de allerlekkerste pastechi’s van het eiland. Pastechi’s zijn pasteitjes gemaakt van zacht, donut-achtig deeg en gevuld met kaas (keshi), gehakt (karni), kip (galiña) of kabeljauw (bakiou). Vergeet ook niet een grote fles water te halen voor je volgende stop…

Stop 2: Beklim de Christoffelberg

Met een zak vol pastechi’s rijd je naar het Christoffelpark. Hier duik je de échte Caribische natuur in. Geen tropische regenwouden en exotische bloemen, maar glooiende heuvels vol stekelige bosjes en cactussen beslaan het 2.000 hectare grote natuurpark.

Terwijl je uitstapt voor de voet van de Christoffelberg, houden leguanen en troepialen je vanuit de lage bomen in de gaten. Tijdens de klim naar de top kom je vooral musjes en hagedissen tegen. De berg is nog geen 400 meter hoog, maar in de tropische hitte doet hij aan voor de Mount Everest. Vooral het laatste stuk is echt even klauteren. Gelukkig maakt het spectaculaire uitzicht op Curaçao alles weer goed… niet te vergeten je zak vol pastechi’s.

Stop 3: Bezoek het Shete Boka National Park

Maak je geen zorgen, de afdaling gaat je veel gemakkelijker af dan de klim omhoog. En je volgende stop is zowat aan de overkant van de straat! Daar vind je het Shete Boka National Park, een natuurpark dat het ruigste deel van de noordkust beschermt. Je waait er heerlijk uit bij de Natural Bridge, duikt er een koude grot in en wordt bespuwd met water door het blaasgat Boka Pistol.

Stop 4: Lunchbreak bij Jaanchie’s

Tijd voor een pauze. Dat doe je nergens beter dan bij restaurant Jaanchie’s. Als eigenaar Jaanchie in een goede bui is, komt hij even bij je aan tafel zitten en zingt hij het menu voor. Dat bestaat uit de lekkerste ‘krioyo’ (lokale gerechten), zoals kabritu stoba (gestoofd geitenvlees) en sòpi di yuana (leguanensoep).

Stop 5: Zwem met schildpadden voor Playa Grandi

Lekker uitgebuikt? Het is nu erg heet, dus rondlopen in de zon doe je niet meer. In plaats daarvan rijd je verder naar Playa Grandi. Tot een paar jaar geleden was dit strand, op wat sporadische vissersbootjes en snijtafels na, volledig uitgestorven. Inmiddels is Playa Grandi ontdekt.

Het is niet de penetrante vislucht waar toeristen met hun splinternieuwe snorkelsets op afkomen, maar de tientallen zeeschildpadden die er azen op wat restanten van de visvangst. Je komt hier héél dicht in de buurt van de prehistorische beesten.

Stop 6: Geniet van de ondergaande zon bij Grote Knip

Dat zijn wel genoeg activiteiten voor één dag. Je bent tenslotte op vakantie. De laatste stop die je maakt is bij het strand Grote Knip, een favoriet onder de locals. Wanneer je bovenaan de trap staat en uitkijkt op het ansichtkaartwaardige zandstrand, begrijp je direct waarom.

Palmbomen wuiven heen en weer op het zilverwitte zand. Kinderen spelen in het glasheldere water en stelletjes liggen rondom koelboxen gevuld met bier en lekker eten. Dít is waar je naar verlangt tijdens je vakantie op Curaçao.

Tip: huur voordelig een auto bij Carva Home

Charlotte en Joost reden het hele eiland over met een huurauto van Carva Home. De Arnhemse Gerrit richtte het familiebedrijf op in 1987. Sindsdien staat Carva Home onder locals bekend als een erg voordelige en betrouwbare verhuurmaatschappij. Je huurt er al een auto vanaf 35 gulden per dag!

Fotocredits: Chika Watanabe | tjebeljan

Specialisten Curaçao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors