Op dit geheime plekje heb je het mooiste uitzicht over Bonaire

Op dit geheime plekje heb je het mooiste uitzicht over Bonaire

door Emma van Kampen

“Op het topje van Seru Largu stond de tijd even stil, ik ontglipte de toeristische plekken én had een magisch uitzicht over het eiland.”

Samen met mijn familie, die al jaren op Bonaire woont en inmiddels échte eilanders zijn, ben ik op verkenningstocht. Via tientallen treden en een steil pad komen we eindelijk aan bij het uitkijkpunt Seru Largu. Seru Largu is met 123 meter niet de hoogste heuvel van Bonaire, maar het uitzicht is er magisch. Klein Bonaire en het centrum van Kralendijk liggen recht voor ons. En we zijn de enigen die van dit uitzicht genieten. Toeristen kennen dit geheime plekje namelijk nóg niet.

Behalve een paar bankjes staat er op Seru Largu een geel bouwwerk met een wit kruis: het Millennium Monument. Op het monument lees ik in het papiaments: ‘Kristu Ayera Awe Semper’ mijn oom vertelt dat het ‘Christus Gisteren Vandaag en voor Altijd’ betekent. We lopen er een rondje omheen en strijken dan neer in het droge gras, wachtend tot de zon ondergaat in het kraakheldere water dat Bonaire omsingelt.

Specialisten Bonaire

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Costa Rica kenner
Sponsors