Rincon Rincon
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Rincon

door Willeke van Doorn

Ontdek de cultuur en geschiedenis van Bonaire in het dorpje Rincon: de oudste nederzetting op het eiland. Struin over de zaterdagmarkt in Mangazina di Rei, proef een cactus-cocktail en ga op excursie naar het nabijgelegen Gotomeer en het Washington-Slagbaai National Park

Rincon is de tweede stad van Bonaire, maar voelt in werkelijkheid meer aan als een dorp. Spanje stichtte Rincon aan het begin van de zestiende eeuw, jaren voordat Bonaire in handen kwam van Nederland. Dat maakt het dorp de oudste nederzetting van het eiland. In de zeventiende en achttiende eeuw werden slaven uit Afrika naar Rincon verscheept. 

Mangazina di Rei

De slaven brachten de werkweek door op de plantages en zoutvlakten en keerden in het weekend terug naar Rincon om hun familie op te zoeken en om levensmiddelen en goederen op te halen in het Mangazina di Rei.

Deze voormalige opslagruimte huisvest vandaag de dag een klein museum over de natuur, cultuur en historie van Bonaire. Daarnaast vindt in het Mangazina di Rei elke zaterdag een gezellige markt plaats. Dit is een van de populairste attracties van Rincon. 

Rincon: de bezienswaardigheden

Mangazina di Rei ligt op een heuvel anderhalve kilometer ten oosten van Rincon. Meer Antilliaanse cultuur vind je tijdens je rondreis door Bonaire bij de Cadushy distilleerderij, één van Rincon’s bezienswaardigheden. Hier proef je de plaatselijke specialiteit Cadushy. Gemaakt uit het sap van cactussen!

Tijdens een tour door de Cadushy distilleerderij zie je hoe dit bijzondere drankje wordt gemaakt. Natuurlijk moet je de likeur ook zelf proeven tijdens je vakantie op Bonaire. Cadushy drink je on the rocks of gegoten in een heerlijke zoete cocktail.

Gotomeer

Rincon ligt in het noorden van Bonaire, vlakbij onder andere het Gotomeer. Daardoor kun je een tour langs Rincon’s bezienswaardigheden prima combineren met een bezoek aan deze zoetwaterlagune. Het Gotomeer is de thuisbasis van een groep flamingo’s.

Bonaire is een van de weinige plekken op aarde waar je de roze vogel in haar natuurlijke habitat ziet. De beste tijd om flamingo’s te spotten in het Gotomeer is tussen januari en juni. Vanaf het uitkijkpunt boven de lagune kijk je uit over het Gotomeer én het Washington-Slagbaai National Park.

Washington-Slagbaai National Park

Het Gotomeer ligt ten zuiden van het Washington-Slagbaai National Park. Dit natuurreservaat in het uiterste noorden van Bonaire beslaat één vijfde van het eiland en is daarmee het grootste nationale park van Bonaire. 

In het Washington-Slagbaai National Park snorkel of duik je tussen kleurrijk koraalrif, scheur je langs oude plantages in een 4x4 terreinwagen of hike je naar de top van de Brandaris. Vanaf de hoogste heuvel van Bonaire kijk je uit over het hele eiland en zie je Rincon liggen. 

Reviews Rincon

Off-road trip (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Martine van Giels op 12 november 2017

We komen al wat jaar op Bonaire en dit keer bezochten we wat minder toeristische plekken. Zo reden we een off-road route rond Rincon. Fantastisch panorama uitzicht, een rots waar je spiritueel Bonairiaan kunt worden, buitenkerken en indianentekeningen in rotsen.

Pluspunten Rincon

  • authentiek
  • lokaal

Minpunten Rincon

  • minder faciliteiten
Ultieme tip: Bezoek Rose-in voor een authentieke lokale maaltijd en sfeer!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Bonaire

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors