Lac Bay Lac Bay

Lac Bay

door Willeke van Doorn

Dichtbegroeide mangrovebossen in het noorden en een muur van koraalrif in het zuiden omsluiten Lac Bay. Dit beschermde natuurgebied binnen het Bonaire National Marine Park is dankzij haar stranden Cai en Sorobon één van de beste plekken ter wereld om te windsurfen. 

Lac Bay is een helderblauwe, ondiepe lagune in het zuidoosten van Bonaire. Hier tref je flamingo’s, de bedreigde groene zeeschildpad en veel fanatieke windsurfers. Met een oppervlakte van 700 hectare is Lac Bay de grootste lagune in de voormalige Nederlandse Antillen. Lac Bay is een niet te missen stop tijdens een rondreis door Bonaire voor natuurliefhebbers en watersportfanaten.

Bonaire National Marine Park

Lac Bay maakt onderdeel uit van het Bonaire National Marine Park. De lagune en de omringende mangrovebossen vormen het leefgebied van verschillende bedreigde diersoorten waaronder de groene zeeschildpad en de roze vleugelhoorn, een zeldzame slakkensoort.

Daarnaast is Lac Bay een belangrijke broedplaats voor verschillende vogels waaronder de flamingo. De beste kans om de roze vogel te zien heb je bij het ondiepe water van de lagune aan het begin van de ochtend en aan het einde van de middag. 

Stranden van Lac Bay: Cai en Sorobon

Om het ecosysteem van Lac Bay zo goed mogelijk te beschermen, stelde het Bonaire National Marine Park strenge regels op voor bezoekers van het beschermde natuurgebied. Zo mag je in Lac Bay niet kitesurfen, alleen snorkelen en kajakken met een gids en alleen windsurfen in daarvoor bestemde zones.

Laat dat je niet tegenhouden, want de stranden van Lac Bay zijn een van de beste plekken ter wereld om te windsurfen. Vooral het strand van Sorobon is een paradijs voor watersportliefhebbers. Dankzij de altijd aanwezige sterke wind en het heldere, ondiepe water kun je hier uitstekend windsurfen.

Sorobon ligt in het westen van Lac Bay. Recht daar tegenover vind je het strand van Cai. Tussen Sorobon en Cai kun je snorkelen en kajakken in het open water van de lagune. Hier ligt een muur van koraal die Lac Bay scheidt van de Caraïbische Zee. Dit is tevens één van de mooiste plekken van Bonaire om te snorkelen of te duiken. Je zult je niet vervelen in Lac Bay tijdens je vakantie in Bonaire!

Specialisten Bonaire

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nicaragua kenner
Sponsors