Klein Bonaire Klein Bonaire
9,7
10,0 Algemene ervaring
- Locals
10,0 Interessant
10,0 Natuur
10,0 Stranden
8,0 Wildlife
10,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Klein Bonaire

door Willeke van Doorn

Duik of snorkel tussen het kleurrijke koraalrif van het Bonaire National Marine Park, ga op zoek naar schildpadden op het onbewoonde eiland of zak achterover in het zachte zand van No Name Beach en geniet van de warme zon die op je huid brandt. Dit is Klein Bonaire!

Klein Bonaire ligt op een klein half uur varen van hoofdstad Kralendijk. Een watertaxi brengt je naar het zeshonderd hectare grote onbewoonde eiland. Dankzij inspanningen van onder meer de Foundation for Preservation of Klein Bonaire en het Nederlandse Ministerie van Binnenlandse Zaken werd Klein Bonaire een beschermd natuurgebied. 

Bonaire National Marine Park

Klein Bonaire valt onder het Bonaire National Marine Park. Dit nationale park omvat naast Klein Bonaire het hele zeegebied rondom het onbewoonde eiland en Bonaire zelf. In totaal beschermt het nationale park een gebied van 27 vierkante kilometer.

Het koraalrif en de heldere zee die Klein Bonaire omringen, maken het eiland tot een van de beste plekken van Bonaire om te snorkelen en te duiken. Spring in het water en ontdek de tientallen koraalsoorten die de onderwaterwereld rondom Klein Bonaire kleur geven.

No Name Beach

Voor wie niet van duiken en snorkelen houdt, is Klein Bonaire nog altijd een onmisbare stop tijdens een vakantie in Bonaire. Maak een wandeling over het vlakke eiland of plof neer op een van de witte zandstranden aan de kust van Klein Bonaire.

Een van de mooiste stranden van Klein Bonaire is No Name Beach in het noorden van het eiland. Hier ontspan je onder de Caraïbische zon met af en toe een verfrissende plons in het water voordat je weer op de watertaxi stapt terug naar Kralendijk om je rondreis door Bonaire te vervolgen. 

Meer Klein Bonaire

Reviews Klein Bonaire

Genieten zonder zorgen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Lieke Dielissen op 06 juni 2017

Klein Bonaire is in 1 woord fantastisch. Het perfecte plaatje: wit strand, geen toerisme en een geweldig helder blauwe zee. Snorkelen of duiken kan je hier als de beste rondom het rif van Bonaire. Een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest.

9,7
10 Algemene ervaring
nvt Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Klein Bonaire

  • rustig

Minpunten Klein Bonaire

  • geen schaduw
Ultieme tip: Neem je snorkel mee
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat een liefde en wat een kleuren!!!! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door judith van der sar op 31 mei 2017

Wij zijn getrouwd op Bonaire, ben nog steeds stil van de bijzondere ervaring van liefde, trouwen, kleuren, gezin, reizen, en trots. Trots op alles wat dit schitterende eiland ons gegeven heeft. Prachtige mensen, rust en wat een natuur.

Pluspunten Klein Bonaire

  • mooi
  • ,geweldig
  • rust

Minpunten Klein Bonaire

  • geen
Ultieme tip: Onderga en geniet. Spectaculair, de reuk, sfeer, echt the blue lagoon :-))))
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Specialisten Bonaire

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors