Bonaire

Reviews Bonaire

8,4
8,7 Algemene ervaring
7,8 Beziens­waardigheden
6,7 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,1 Veilig
9,1 Natuur
8,5 Stranden
9,2 Klimaat
  • Aantal reviews: 36
  • Aantal waarderingen: 15

Bon bini Bonairù (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Sanne van Geffen op 23 december 2018

Niet alleen is dit eiland warm, Caribisch (dus automatisch sfeervol) én gezellig: er valt ontzettend veel te doen. Met name voor de die-hard watersporter valt er veel te vertoeven. Zowel om te windsurfen, kitesurfen als duiken zijn de omstandigheden behoorlijk ideaal. Aan het strand zitten kan hier ook zeker, maar let in de hoogseizoenen wel op dat je niet op een ontzettend drukke plek gaat zitten. Soms meren er ook cruiseboten aan en is het eiland even wat voller dan normaal. Waar ik zelf normaal ook altijd om moet lachen, is hoe het verkeer hier werkt: rechtdoor gaat voor. Dat je van rechts komt maakt niemand iets uit hier. Dit geeft soms wel gevaarlijke situaties als je als toerist hier niet over ingelicht wordt.

Pluspunten Bonaire

  • relaxte sfeer
  • watersport
  • gezellige feesten

Minpunten Bonaire

  • cruiseschepen
  • duur
Ultieme tip: Ga naar de hangout bar op lac baai!!! Niet alleen kan je daar lekker eten en op een sfeervolle plek chillen, maar is Het ook een windsurf walhalla.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

De laatste reis van mij en mijn vrouw (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Erik Hafkamp op 13 november 2018

Bonaire is een heerlijk eiland als je van rust, zon, strand en snorkelen/duiken houdt.
Je doet er verstandig aan gedurende je verblijf een auto te huren. Het eiland kan vele mooie plekjes; voor Lac Bay en het National Parc zijn de moeite van het bezoeken waard. Wat vooral opvalt is de rust die het eiland uitstraalt. De bevolking is relaxed en er is geen sprak van massa toerisme. Je kunt vele mooie plekken vinden waar niemand te zien is. Het eiland is niet groot; alles is dichtbij en goed bereikbaar. Ik ga zeker nog een keer terug.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: National Parc
Aangeraden voor: Stellen

Hele gave plek om te verblijven of een hapje te eten. (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Lynn Butter op 13 november 2018

Zo veel mooie stranden zijn er op Bonaire. Sommige zijn bijna verlaten. Kralendijk is leuk om te eten in de avonden. Het is een heerlijk eiland om lekker een auto te huren en rond te rijden om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Pluspunten Bonaire

  • stranden
  • eten
  • snorkelen

Minpunten Bonaire

  • prijzig
Ultieme tip: Neem een bootje vanaf Eden beach naar klein Bonaire. Hier kun je prachtig snorkelen. Het is een spierwit zandstrand en azuurblauwe zee. Echt prachtig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Duikvakantie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Kyra Claassens op 12 november 2018

Een prachtig land, zowel boven als onderwater. Met tank, lucht en lood van AB dive 6 dagen gedoken op duiklocaties verdeelt over het gehele eiland. Ook voor niet duikende vakantiegangers een mooi land met vele bezienswaardigheden en strandjes om te genieten van de helderblauwe zee!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

  • nederlands
  • duiken
  • vrijheid

Minpunten Bonaire

  • prijzig
  • weinig uitgaansgelegenheden
  • slechte wegen
Ultieme tip: Huur een auto, dit geeft zo’n vrijheidsgevoel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tropisch eiland (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Leonie Westerlaken op 11 november 2018

Bonaire was en is een eiland om nooit te vergeten. De natuur, temperatuur en cultuur waren en zijn fantastisch! Op Bonaire hebben we onder andere het Washington slagbaai park bezocht waar we ook het hoogste punt hebben beklommen (het uitzicht was adembenemend) We zijn op Bonaire geweest omdat mijn vriend en ik in mei getrouwd zijn.

Pluspunten Bonaire

  • vriendelijkheid
  • temperatuur
  • natuur

Minpunten Bonaire

  • dollar
  • betalen met creditcard
Ultieme tip: Bezoek het Washington slagbaai park
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Super leuke vakantie op Bonaire (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Nienke Logtenberg op 11 november 2018

De vakantie op Bonaire is erg goed bevallen. De natuur is prachtig en zeker het duiken was de moeite waard. Duikplekken zijn duidelijk aangegeven, waardoor je niet lang hoeft te zoeken. Ook de ezeltjes opvang is zeker een aanrader. Het eiland is nog niet echt toeristisch, waardoor er weinig te bezichtigen valt in het stadje. Echter, als je van natuur en duiken houdt is het zeker de moeite waard om hier op vakantie te gaan! We gaan zeker nog een keer terug.

7,9
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Bonaire

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • mooi onderwater leven
  • goed bereikbare duikplekken
  • veel lekkere restaurants

Minpunten Bonaire

  • vrij prijzig
Ultieme tip: De ezeltjes opvang is een erg bijzondere ervaring. Haal zeker een zak worteltjes in het winkeltje, dan eten de ezels gewoon uit je hand.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste plek op aarde (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Leanne Steijger op 06 december 2017

In Bonaire kom je heel dichtbij de natuur. Met name door het snorkelen of duiken. De onderwaterwereld is prachtig. Zo kan je bijvoorbeeld schildpadden tegen komen en prachtige tropische vissen. Verder kan je op Bonaire heerlijk eten!

Ultieme tip: Snorkelen bij Wayaka Beach
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rust en vrijheid (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Danielle van Esch op 06 december 2017

Bonaire is echt een paradijs. In oktober ben ik hier voor 1 jaar heen gegaan en elke dag verbaasde ik mij nog hoe mooi het eiland is. Het is een klein eiland, maar als je een auto huurt heb je alle vrijheid om alles te bezoeken. Mooie stranden waar je kan gaan snorkelen/duiken. Ook kun je gaan kajakken door de mangrove’s, culturele feesten bijwonen in het stadje, salsanight op donderdagavond en windsurfen bij Sorobon. Er is zo veel te doen. De sfeer is er relaxt en iedereen is vriendelijk.

Ultieme tip: Huur een auto zodat je het hele eiland rond kunt rijden. En ga naar het National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug van weggeweest (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marion van Bokhorst op 30 november 2017

Bij Bonaire denkt iedereen al gauw aan een duikersparadijs. En dat is het ook! Maar er is veel meer te beleven! Zeker als je bijvoorbeeld van de natuur,( kite)surfen, geschiedenis, verschillende culturen en heerlijk warm weer houdt. Zelf houd ik erg van fotograferen en ik kwam werkelijk tijd tekort om zoveel mooie kanten van Bonaire voor mijn lens te krijgen. De onderwaterwereld is prachtig, de mooie gekleurde huisjes in Rincon, het National park, de dieren op Bonaire (geiten, ezels, lora’s (parkieten) hagedissen, pelikanen, kolibri’s, zeeschildpadden en ga zo maar door).
De mensen zijn er zo vriendelijk, je komt lekker tot rust. Op het eiland heb je nooit haast. Huur een pick-up en je kunt het hele eiland over. Van de zoutpannen en de slavenhuisjes naar het Gotomeer, Rincon door, Lac baai met al zijn schelpen en een ijsje eten bij Gio’s in Kralendijk. In de avond heerlijk ergens uit eten aan het strand en dan maar afwachten wat de ‘catch of the day’ is. Je moet een keer op Sorobon zijn geweest en een ritje naar Klein Bonaire is ook aan te raden als je erg van snorkelen houdt. En wat dacht je van Kajakken door de Mangrove wat de kraamkamer is van al het jonge leven. Ik kan nog uren doorgaan over dit prachtige eiland waar ik al sinds mijn 11e steeds opnieuw terugkom. Ik kan gewoon niet lang wegblijven!

Pluspunten Bonaire

  • vriendelijk eiland
  • prachtige natuur

Minpunten Bonaire

  • het is een stukje vliegen
  • in het hoogseizoen dure reis
  • meer kan ik niet verzinnen
Ultieme tip: Huur een pick-up en ga op pad. Ga een keer eten bij Spicedive aan het strand, doe een dagje Sorobon en ga absoluut een keer snorkelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bonaire is the place to be in the winter! (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Mjt Steffen op 28 november 2017

Bonaire is een eiland gelegen in het Caribisch gebied, maar dat officieel tot het land Nederland hoort.
Sinds het opheffen op 10-10-2010 van de Nederlandse Antillen als zelfstandig land is Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland geworden.
Bonaire is tevens één van de ABC-eilanden (Aruba - Bonaire - Curaçao) en behoort tot de Kleine Antillen oftewel de Benedenwindse Eilanden.

Heerlijk op mijn terrasje genieten van de palmbomen en de zee hier op Bonaire, ik voel me de koning te rijk!
Op het eiland is de luchtvochtigheid vrij laag en de altijd waaiende passaatwind zorgt voor een verkoelende bries, de meeste wind waait in februari, maart en augustus it is dan ook een ideale tijden voor wind- en kitesurfers.

Bonaire ligt ook net buiten de orkaanzone, de hurricane lane, en heeft gelukkig weinig last van de heftige stormen die andere Caribische eilanden kunnen teisteren.
Het leven is er erg relaxed, geen stoplichten en files, dit is een eiland naar mijn hart!

Pluspunten Bonaire

  • de rust
  • geweldige natuur
  • top klimaat
Ultieme tip: Hou je van rust, mooie natuur zowel onder als boven water, het hele jaar door een heerlijke temperatuur dan ben je op Bonaire aan het juiste adres!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bonaire (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Stans van Hoek op 25 november 2017

Altijd een heerlijke temperatuur en altijd wat wind zodat het goed uit te houden is. Niemand heeft haast, Bonaire is het ultieme onthaasten en heeft de meest prachtige duikstekken voor alle duikers, van beginner tot technisch duiker.

8,6
9 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

  • rust
  • zon
  • helder water
  • onthaasten

Minpunten Bonaire

  • zijn die er dan?
Ultieme tip: Auto huren en het hele eiland verkennen boven water en als je duiker bent uiteraard de onderwaterwereld bezoeken
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Bonaire (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jeannine Mik-Haze op 20 november 2017

Een heerlijk eiland om tot rust te komen!
Ongerepte natuur
Geweldig om te snorkelen
Om alles van het eiland te zien kun je het beste een auto huren ( 4wd)
De ene kant van het eiland heeft een easy going uitstraling en de andere kant heeft de woeste oceaan.

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

  • rust
  • locals
Ultieme tip: Restaurant Cuba, vooral op donderdag. Dan wordt daar gedanst door de “locals”
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Milou Hoefsloot op 12 november 2017

Bonaire is fantastisch! Een heel tof eiland waar je super kan snorkelen. 1000 steps is zeker aan te raden! Aan het strand bij Jibe City is het fantastisch! Verder is het weer is natuurlijk heerlijk. Echt een aanrader!

Ultieme tip: Neem je snorkel mee!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

duikvakantie (bezocht in november 2016)

Review geschreven door corina van Os op 09 november 2017

Geweldig kunnen onthaatsen en relaxen. Top eiland. Wij hebben er gedoken dit kan in Bonaire vanaf de kant, je moet soms even wat rotsen over maar dan heb je ook wat. Helaas was er erg veel aangetast door de orkaan destijds en is er heel veel koraal beschadigd. Dan besef je pas hoe waardevol de natuur is.

Ultieme tip: Lekker uitwaaien op de berg bij kerkje.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig duiken op Bonaire ! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wim Westerbos op 09 november 2017

Op Bonaire kun je prachtig duiken! Er ligt een koraalrif om het eiland waardoor je zowel vanaf de boot als vanaf de kant kunt duiken. Het onderwaterleven is zeer divers, het water helder.
Daarnaast is Bonaire een eiland om te relaxen. Een goed boek, borrel in de kroeg, lekker eten, strand en fietsen!

Pluspunten Bonaire

  • Heerlijk weer
  • relaxte sfeer

Minpunten Bonaire

  • Geen bestemming voor de actieve duizendpoot
Ultieme tip: Ga duiken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Majory Meerveld op 09 november 2017

Bonaire is een heel mooi rustig eiland. Er is heel veel te zien waaronder de zoutbergen en de slavenhuisjes. Zeker een aanrader. Ook is de zee prachtig, helder blauw water en een heleboel prachtige vissen, prachtig om te gaan duiken of snorkelen.
Probeer eens een pastechi keshi of een johnny cake. Heerlijk gerecht

8,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

  • vriendelijk
  • in voor een praatje
  • leuke bezienswaardigheden
  • heerlijk weer
  • prachtige stranden

Minpunten Bonaire

  • slecht belichte wegen
Ultieme tip: Neem een auto en reis het eiland rond. Ga langs de zoutpannen en de slavenhuisjes. Bezoek de Lacoon in Tera Korra.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Klein Bonaire (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Jolanda Timmerman op 06 november 2017

Tijdens onze vakantie in Bonaire zijn wij, gezin met 2 kinderen van 6 en 7 jaar, ook een middag naar Klein Bonaire geweest, een klein stukje varen met één van de watertaxi's. Het eilandje is onbewoond en er zijn verder geen voorzieningen, dus we hadden wat lekkers mee om te picknicken en de kinderen konden heerlijk zandkastelen bouwen op het prachtige bountystrand. Maar de grote trekpleister van het eiland is natuurlijk het prachtige kleurrijke koraalrif waar je om heen kan snorkelen/duiken. Let wel op dat je niet op de dagen gaat wanneer er net een aantal cruise schepen zijn aangekomen in Kralendijk, dan is het ontzettend druk op het eilandje.

Pluspunten Bonaire

  • prachtige onderwaterwereld
  • super vriendelijke locals

Minpunten Bonaire

  • Op de dagen dat er cruise schepen aankomen wordt Kralendijk overspoelt door toeristen
Ultieme tip: Het restaurant Cuba Compagnie in Kralendijk wij hebben hier heerlijk gegeten en gezellig gezeten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Bonaire (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Ingrid van Veghel op 23 juli 2017

Bonaire is een nog relatief rustig eiland waar je heerlijk kan relaxen, maar ook goed kan duiken en diverse andere sporten kan bedrijven. Met een mooie Nederlandse historie en kristal helder water en een aangenaam windje is het nooit te warm.

Ultieme tip: Eten bij Cuba Compagnie of in een van vele andere restaurants een lekker biertje of wijntje bij Karel's bar aan de boulevard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

My dream destination (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Loes Van zoggel op 09 juni 2017

In één woord: Wauw! Bonaire is zo anders in vergelijking met Nederland. In Bonaire is vooral No Stress en dat is echt heerlijk! Ook de onderwaterwereld is een paradijs. Zoveel te zien dat je er maar geen genoeg van krijgt. Als je in Bonaire bent is het zeker de moeite waard om naar Slagbaai te gaan. Een mooi natuurpark waar zoveel te zien is. In de avonduren is het gezellig om bij Little Havana te gaan zitten, hier hangt altijd een goede sfeer. En bezoek ook in Rincon de plek waar cactus likeur wordt gemaakt. En wil je een lekker hapje eten ga dan lekker bij Cuba Compagnie zitten, dat is zeker de moeite waard!
Ik zou graag nog een keer terug gaan naar Bonaire want er is nog zoveel meer te zien.
Het was mijn droom vakantie!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Bonaire

  • aardige locals
  • mooie onderwaterwereld
  • no stress
  • heerlijk weer
  • mooi omgeving

Minpunten Bonaire

  • slecht wegdek
  • weinig schaduw
  • alles gaat langzaam
Ultieme tip: Tip: smeer je goed in en ben niet eigenwijs. Bewoners die er al 10 jaar wonen smeren zich nog steeds in met factor 80.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De kleuren van Bonaire! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Annie Kuiper op 01 juni 2017

De temperatuur is aangenaam, de zee strak blauw met een stralende zon erboven. Je kunt er goed snorkelen of duiken, het is een prachtig gezicht al die verschillende soorten vissen. De mensen zijn vriendelijk er zijn heel veel eettentjes of restaurants. Huur een auto voor een dag en je ziet het hele eiland.

Pluspunten Bonaire

  • Nederlands

Minpunten Bonaire

  • wind
Ultieme tip: Een bezoek aan de Ezelopvang, je kunt de ezels aaien of voeren er is een leuk winkeltje bij. Op sommige dagen geven ze schilderles. De opbrengst komt ten goede aan de ezels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors