Vervoer Aruba

Vervoer Aruba

Wat zijn de vervoersmiddelen op Aruba?

Openbaar vervoer is er bijna niet op Aruba. Het beste reis je per auto, scooter of fiets.

Vliegtuig

Op alle eilanden zijn vliegvelden met rechtstreekse vluchten naar Europa. Bonaire en Curaçao hebben directe vluchten naar Noord-Amerika.

Eilandhoppen gaat ook per vliegtuig. Hoewel dit niet optimaal is. De routes tussen de eilanden zijn druk dus de reis zal niet altijd vlekkeloos verklopen.

Bus

Op Aruba en Curaçao rijden enkele bussen. Maar het netwerk is klein en reizen met de bus is niet de beste manier om de eilanden te verkennen.

Op Sint Maarten is het busnetwerk beter en is het reizen per bus de goedkoopste manier om het eiland te verkennen. Heb wel geduld. De bussen rijden niet altijd op tijd.

Boot

Cruiseschepen meren elke dag aan in de haven van Aruba. Ook op Curaçao zijn cruiseschepen in trek. Bij Bonaire kunnen ze niet aanmeren, daar is de haven te klein.

Vanaf Sint Maarten kun je wel met de boot naar andere eilandjes.

Taxi's

Taxi's zijn betrouwbaar en verkrijgbaar op alle eilanden.

Huurauto

De beste manier om de eilanden te verkennen is door een auto te huren. Wegen zijn over het algemeen goed, alleen in nationale parken zijn de wegen in slechtere staat. Het is dan handig om een jeep te huren. Scooters of fietsen huren kan natuurlijk ook.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors