Arikok National Park Arikok National Park

Arikok National Park

door Charlotte de Vries

'O, Aruba, dushi tera!' luidt het Arubaanse volkslied, wat grofweg betekent: 'O, Aruba, prachtig eiland!' En niets is minder waar. Stralende stranden, kliffen, strakblauwe baaien, kalksteengrotten en glooiende heuvels vormen het rijk voor leguanen en flamingo's. Dit tropische brochureplaatje vind je vooral in het Arikok National Park.

Het Arikok National Park beslaat bijna twintig procent van Aruba. Sinds 1995 beschermt dit park het gebied rondom de 185 meter hoge Sero Arikok, de berg waarnaar het reservaat is vernoemd. Lees hier alles over de mooiste bezienswaardigheden van het Arikok National Park.

Stranden, baaien en een 'Natural Pool'

Het Arikok National Park ligt boven Oranjestad aan de noordoostkust van het eiland, waar de golven hoog en woest zijn. Daardoor zijn een aantal schitterende baaien en zachte zandstranden gevormd, zoals Dos Playa, Boca Prins en Rooi Daimari. Vanaf het strand of een klif bewonder je hier de ruige zee. Zwemmen kan hier gevaarlijk zijn!

Als je toch ergens af wil koelen, maak dan een duik in de 'Natural Pool'. Terwijl de zee tegen de zijkanten van de rotsen stort, zwem je veilig in dit natuurlijk afgesloten zwembad.

Grotten en goudmijnen

Niet ver van de 'Natural Pool' vind je verschillende grotten waarvan de muren en plafonds zijn beklad met oorspronkelijke tekeningen van de Arawakken. Bezoek eens de Guadirikiri, een grot met twee kamers waar niet alleen de Indianen leefden maar volgens locale legendes ook piraten in hebben geschuild.

Wat de piraten alleen niet wisten is dat er een eindje verderop goud in de grond zat. In 1824 vond een herdersjongen goud bij Rooi Daimiri en begon er een lange zoektocht naar meer. De restanten van de goudmijn zie je bij Miralamar.

Kunukuhuisje

Een andere historische bezienswaardigheid in het Arikok National Park is het kunukuhuisje. Dit traditionele huisje is gemaakt van leem, modder en palmbladeren. Hier zie je hoe mensen vroeger woonden en leefden op hun 'Aruba, dushi tera'.

Meer Arikok National Park

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors