Arubaanse crime passionele met Joran

Arubaanse crime passionele met Joran

door Getaway Travel

We kennen hem allemaal, Joran Andreas Petrus van der Sloot. Oftewel: Joran. Deze Nederlandse jongen wordt in 2005 wereldberoemd omdat alle sporen in de verdwijningszaak van Natalee Holloway naar hem leiden. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk wat er precies gebeurd is op Aruba.

Joran wordt in 1987 geboren in Arnhem. Als hij drie jaar is, verhuist het hele gezin Van der Sloot naar het Caribische Aruba.

Joran gaat naar school en leeft zijn leven. Tot 30 mei 2005. Op die dag verdwijnt het Amerikaanse tienermeisje Natalee Holloway en is het Joran die haar die avond voor het laatst heeft gezien.

Mediagekte

De wereld staat op zijn kop en media uit alle landen volgen de Arubaanse zaak op de voet. Iedereen heeft er een mening over. De een weet zeker dat Joran Natalee vermoord heeft, een ander weet juist zeker van niet.

Binnen Amerika is veel kritiek geweest over de mediagekte richting de Holloway-zaak. De Amerikanen vroegen zich af waarom er zoveel aandacht was voor een verdwijning buiten de Verenigde Staten, terwijl er binnen Amerika zelf jaarlijks duizenden jonge mensen verdwijnen.

Peter R. de Vries

Joran wordt als hoofdverdachte continu belaagd door journalisten. Het is de vraag of dat terecht is of niet.

Misdaadjournalist en bekende Nederlander Peter R. de Vries is één van de geïnteresseerde journalisten. In 2008 laat De Vries met veel bombarie weten dat hij de zaak-Holloway heeft opgelost. Joran is schuldig.

Met een uitzending vol verborgen camerabeelden laat De Vries zien hoe Joran in geuren en kleuren vertelt over de dood van Natalee. Ze zou onwel zijn geworden en een vriend van Joran zou het lichaam van het meisje in de oceaan gegooid hebben.

Persona non grata

De rechter op Aruba vond de verklaring van Joran in de uitzending van De Vries echter niet voldoende om hem opnieuw te arresteren. Wel werd Joran uitgeroepen tot 'persona non grata' en is hij alleen nog welkom op Aruba in het kader van het onderzoek.

De zaak-Holloway blijft een geliefd onderwerp voor journalisten en onderzoekers. In 2010 werd bekend dat Joran de moeder van Natalee heeft geprobeerd af te persen. Hij zou haar vertellen waar hij het lichaam heeft gelaten, in ruil voor 250.000 euro.

Pokerverslaving

Joran en ook de moeder van Natalee blijven in de media optreden. Beiden schrijven een boek over de gebeurtenis, geven interviews en werken mee aan reportages.

Op dit moment heeft de moeder van Natalee een zaak lopen tegen Joran waarin ze eist om schadevergoeding. Daarvoor heeft ze advocaat Bram Moszkowicz in de hand genomen.

Joran komt vooral negatief in het nieuws met berichten over zijn pokerverslaving en zijn vermeende betrokkenheid bij een zaak over vrouwenhandel in Thailand.

Peruaanse gevangenis

In de zomer van 2010 wordt Joran opgepakt voor verdenking van de moord op Stephany Flores, een Peruaans meisje uit Lima. Op dit moment zit Joran hiervoor vast in de Castro Castro gevangenis in Lima.

Een antwoord op de vraag wat er nou werkelijk gebeurd is op Aruba blijft uit. Het eiland is door Joran lange tijd negatief in het nieuws geweest. Maar het wordt tijd om Aruba weer gewoon te zien als paradijselijk Caribisch eiland met heerlijke stranden en wuivende palmbomen. Want dat is het.

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors