Paspoort en visum Aruba

Paspoort en visum Aruba

Reis je binnenkort naar Aruba, of via Aruba naar een andere bestemming? Dan heb je wellicht een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Aruba.

Heb ik een visum nodig voor Aruba?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal zes maanden (180 dagen) in Aruba verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan zes maanden in Aruba verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Aruba in Den Haag. Voor mensen met de Nederlandse nationaliteit die in Aruba geboren zijn, geldt dat ze ongelimiteerd in Aruba mogen verblijven zonder visum.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Aruba, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Aruba vind je op VisumCentrale.nl.

Geldigheid paspoort Aruba

Bij aankomst in Aruba moet je paspoort geldig zijn.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors