Natural Bridge
6,0
7,0 Algemene ervaring
6,0 Mooi
4,0 Bereikbaarheid
7,0 Wildlife

Natural Bridge

door Charlotte de Vries

Voor lange tijd was de Natural Bridge de grootste trots van Aruba. De natuurlijke brug bestond uit een kalkstenen klif die is uitgehold na duizenden jaren timmeren door woeste golven. Met een lengte van dertig meter was dit de langste natuurlijke brug van de Cariben. En de meest gefotografeerde trekpleister van Aruba.

Helaas is de Natural Bridge ingestort op 2 september 2005. Aruba was in rouw! Maar alsnog trekken de restanten aan de noordkust een groot aantal bezoekers per jaar. Vlakbij de gebroken brug liggen namelijk de Baby Natural Bridge, het schitterende Andicuri Beach en de goudmijnruïnes van Bushiribana. Genoeg redenen om de oude Natural Bridge op te zoeken!

Baby Natural Bridge

Precies naast de rotsblokken die ooit de Natural Bridge vormden, vind je een kleinere natuurlijke brug. De zogeheten Baby Natural Bridge is misschien niet zo indrukwekkend als dat haar grotere variant ooit was, maar alsnog een prachtig gezicht. Vanaf deze brug zie je de zee krachtig tegen de kliffen storten.

Tussen de ruïnes van Bushiribana en Andicuri Beach

De Baby Natural Bridge ligt tussen de ruïnes van Bushiribana en Andicuri Beach in. Bushiribana was een goudmijn waar een ruïne van is overgebleven. Deze mijn produceerde in de negentiende eeuw maar liefst drie miljoen pond goud.

Het Andicuri Beach is misschien wel het mooiste strand van Aruba. Het vlekkeloze zandstrand en de azuurblauwe zee vormen een paradijselijk plaatje. Weinig toeristen kennen dit strand, dus als je op zoek bent naar rust is dit the place to be!

Andere natuurlijke bruggen op Aruba

Behalve de Baby Natural Bridge vind je nog een stuk of zeven andere natuurlijke bruggen op Aruba. Bezoek ook eens de bruggen aan de zuidkust bij Sero Colorado, niet ver van Baby Beach. Of bewonder de brug met drie bogen bij het noordelijke Black Stone Beach, een zwart kiezelstrand. De grootste Natural Bridge is dan wel ingestort, maar er is alsnog genoeg te zien!

Reviews Natural Bridge

De kracht van water. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door ans remmink op 18 december 2016

De originele 'Natural Bridge' is aan het natuurgeweld ten onder gegaan. Maar vlak ernaast ontstaat al een nieuwe; nu nog klein, maar ook hier zal de tijd uitwijzen hoe deze zich zal ontwikkelen. Ook de rest van de noordkust is, met zijn woeste branding, een lust voor het oog.

6,0
7 Algemene ervaring
6 Mooi
4 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Natural Bridge

  • water-kracht
  • rustig (op de branding na)

Minpunten Natural Bridge

  • nu vergane glorie
Ultieme tip: neem de tijd en geniet
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mexico kenner
Sponsors