Religie & Tradities Aruba

Religie & Tradities Aruba

Wat zijn de belangrijkste religies op Aruba?

Het grootste deel van de mensen op Aruba is katholiek. Verder zijn er een klein aantal moslims en zijn er kleine protestantse en joodse gemeenschappen.

Wat zijn belangrijke tradities op Aruba?

De eilanden van Caribisch Nederland zijn beïnvloed door veel culturen. De Nederlandse, de Franse, de Afrikaanse. Dit zorgt voor een unieke stijl op de eilanden met hun eigen ritmische dansen (met veel slagwerk door de Tambu) en eigen kunst.

De levendige cultuur op de eilanden is terug te zien in het aantal festivals dat gehouden wordt. Carnaval wordt bijvoorbeeld op alle eilanden groots gevierd.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Op de eilanden van Caribisch Nederland gaat alles een stukje langzamer dan in Nederland. Het klimaat zorgt ervoor dat je wat langzamer loopt en wat rustiger aan doet. Probeer de inwoners van de eilanden ook niet op te jagen, dat heeft een averechts effect.

Verder zijn familiebanden op de eilanden heel belangrijk. Ook zijn de mensen heel gastvrij en het is dus normaal als je uitgenodigd wordt om wat te drinken bij de mensen thuis.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Guatemala kenner
Sponsors