Andicuri Beach

Andicuri Beach

door Charlotte de Vries

In een kleine baai langs de noordkust van Aruba ligt een prachtig strand dat door de toeristenmassa nog niet is ontdekt. Een verborgen schat. Andicuri Beach is een egaal zandstrand waar hoge golven het zand aflikken en tegen de omringende kliffen aanstorten. Een waterspektakel dat ideaal is voor bodysurfers!

Andicuri Beach ligt vlakbij de Natural Bridge en is ongeveer tachtig meter breed en zeventig meter lang. Groot genoeg voor het kleine aantal mensen dat je hier tegenkomt. Vooral doordeweeks is het strand bijna altijd verlaten en lig je er in alle rust te genieten van je tijdschrift en je picknickmand. In het weekend vieren de vriendelijke locals feest op het zand en in de golven van Andicuri Beach.

Bodysurfen en picknicken

De enorme golven voor Andicuri Beach worden soms wel twee of drie keer hoger dan jezelf. Superleuk, maar dus wel bestemd voor ervaren zwemmers en bodysurfers. De stroming is heel krachtig en kan gevaarlijk zijn.

Het strand ligt dan ook nog eens afgelegen. Er zijn geen strandtentjes in de buurt. Vul je coolbox daarom met lekker eten en drinken voordat je weggaat.

Natural Bridge

Vlakbij het Andicuri Beach liggen de restanten van de Natural Bridge die in 2005 instortte. Als je een natuurlijke brug wilt zien die nog wel intact is, rijd dan iets voorbij Andicuri Beach naar Black Stone Beach. Naast dit zwarte kiezelstrand staat een natuurlijke brug met drie bogen!

Route naar Andicuri Beach

Veel toeristen vinden het een uitdaging om Andicuri Beach te vinden. De route naar dit verborgen strand is het makkelijkst vanaf de Natural Bridge. Als je deze ingestorte brug verlaat, neem dan de eerste links en vervolgens de eerste rechts. Rijd even door totdat je de Ayo Rock Formations bent gepasseerd en sla dan linksaf, het verlaten Andicuri Beach op.

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors