Geld, Koers & Kosten Aruba

Geld, Koers & Kosten Aruba

Wat is de munteenheid op Aruba?

Aruba heeft zijn eigen munteenheid, de Arubaanse Florijn, maar die wordt voornamelijk door de lokale bevolking gebruikt. Toeristen betalen vooral met Amerikaanse dollars.

Op 1 januari 2011 is in Caribisch Nederland de Amerikaanse dollar ingevoerd. Op Curaçao en Sint Maarten wordt de Antilliaanse gulden in de toekomst misschien vervangen door de Caribische gulden.

Is Aruba duur of goedkoop?

Caribisch Nederland is vrij duur om te verblijven. Op sommige eilanden zijn er alleen dure hotels en eten in restaurantjes is ook vrij prijzig. Je kunt wel tax-free shoppen, waardoor tabak en alcohol goedkoper zijn dan bij ons. Curaçao is het goedkoopste eiland om te verblijven. En in het laagseizoen is het overal een stuk goedkoper.

Hoe kan ik het beste betalen op Aruba?

In Oranjestad zijn genoeg pinautomaten waar je geld uit kunt halen. Betalen met een creditcard kan ook. Houd er wel rekening mee dat het steeds vaker voorkomt dat je ook voor een creditcard een pincode moet invullen.

Geld wisselen kan bij banken en bij hotels. Meestal is het ook mogelijk om met Amerikaanse dollars te betalen.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie resort
budget hotel
125 dollar
30 dollar
Vervoer taxi 6 dollar
Alcohol Curaçao Blue 3 dollar
Drank koffie 1.5 dollar
Eten leguanensoep 6 dollar
Museum Historical Museum op Aruba 6 dollar
Mobiele telefoon simkaart -
Internet uur internet 3 dollar
Souvenir handgemaakte pop 10 dollar

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Aruba

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Panama kenner
Sponsors