Inentingen & vaccinaties Sint Maarten

Inentingen & vaccinaties Sint Maarten

In Sint Maarten komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten. Dus reis jij binnenkort naar Sint Maarten? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren! Tegenwoordig kun je dit ook gewoon thuis laten doen. Hieronder lees je hoe je dit via Thuisvaccinatie.nl doet.

Thuis gevaccineerd worden

Thuisvaccinatie.nl is een gerenommeerde organisatie die vaccinaties aan huis aanbiedt. Het is ook mogelijk om 's avonds of in weekeinden een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. Meestal worden deze vaccinaties, en de verdere dienstverlening, vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer weten? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en bekijk het filmpje hieronder!

ZELF NAAR Sint Maarten?

Bekijk alle 1 reizen naar Sint Maarten

Sint Maarten aanbevolen en verplichte vaccinaties

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor het gele koorts-vaccin. Meestal worden vaccinaties echter alleen geadviseerd. In het geval van Sint Maarten is het gele koorts-vaccin alleen verplicht als je in de week vóór je vertrek naar Sint Maarten in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Wil je weten welke vaccinaties je verder nodig hebt, lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Waarom vaccinaties

De gezondheidszorg in Nederland is van een hoge kwaliteit. Mensen hebben makkelijk en snel toegang tot betaalbare vaccins voor de meeste infectieziekten. Sinds 1957 bestaat het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat baby's en kinderen worden ingeënt tegen twaalf infectieziekten die vroeger vaak een dodelijke afloop hadden. Dankzij het Rijksvaccinatieprogramma komen veel infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. In het buitenland ligt dat helaas vaak anders.

In bepaalde landen komen infectieziekten voor waarvoor je in Nederland als kind niet bent ingeënt. Daarnaast hebben een aantal vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma een beperkte geldigheid; je moet ze herhalen om beschermd te blijven tegen bepaalde infectieziekten. Kortom: er kan je een hoop ellende bespaard blijven als je tijdig voor vertrek de voor jouw reisbestemming benodigde vaccinaties laat zetten.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

Meer informatie?

Meer weten over gezondheid en (actuele) gezondheidsrisico's op Sint Maarten? Lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies. Maak je een rondreis door meerdere landen in Midden-Amerika? Dan kan het nodig zijn om meerdere vaccinaties te halen dan alleen voor Sint Maarten. Check hier het gezondheidsadvies voor de volgende landen:

Inentingen Aruba
Inentingen Bonaire
Inentingen Curaçao
Inentingen St. Lucia

OOK LEUK

Stuur je mooiste reisfoto in en win twee vliegtickets

Like deze pagina

Specialisten Sint Maarten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Cuba kenner
Sponsors