Klimaat Sint Maarten

Klimaat Sint Maarten

Wat voor klimaat kun je verwachten op Sint Maarten?

Op Sint Maarten heerst een tropisch klimaat. De temperatuur ligt het gehele jaar rond de 28 graden. De oostelijke passaatwind brengt een verkoelend briesje, waardoor je het eigenlijk nooit heel heet hebt.

Welke seizoenen zijn er op Sint Maarten?

De seizoenen op de eilanden in Caribisch Nederland zijn anders dan de seizoenen in Nederland. Op de eilanden is er sprake van een droog seizoen en een regenseizoen. Dit regenseizoen loopt ongeveer van juni tot december. Tijdens die maanden kan het flink regenen, maar de zon schijnt nog steeds veel. In de droge periode kunnen er ook tropische regenbuien voorkomen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden op Sint Maarten?

Sint Maarten ligt nog net in de zogenaamde hurricane-belt van het Caribisch gebied. Dit betekent dat orkanen langs kunnen komen tijdens het regenseizoen. Hou altijd de weerssituatie in de gaten.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Sint Maarten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors