Vervoer Sint Maarten

Vervoer Sint Maarten

Wat zijn de vervoersmiddelen op Sint Maarten?

Openbaar vervoer is er bijna niet op Sint Maarten, al rijden er wel enkele bussen. Het beste reis je per auto, scooter of fiets.

Vliegtuig

Op alle eilanden van Caribisch Nederland zijn vliegvelden met rechtstreekse vluchten naar Europa. Bonaire en Curaçao hebben directe vluchten naar Noord-Amerika.

Eilandhoppen gaat ook per vliegtuig. Hoewel dit niet optimaal is. De routes tussen de eilanden zijn druk dus de reis zal niet altijd vlekkeloos verklopen.

Bus

Op Aruba en Curaçao rijden enkele bussen. Maar het netwerk is klein en reizen met de bus is niet de beste manier om de eilanden te verkennen.

Op Sint Maarten is het busnetwerk beter en is het reizen per bus de goedkoopste manier om het eiland te verkennen. Heb wel geduld. De bussen rijden niet altijd op tijd.

Boot

Cruiseschepen meren elke dag aan in de haven van Aruba. Ook op Curaçao zijn cruiseschepen in trek. Bij Bonaire kunnen ze niet aanmeren, daar is de haven te klein.

Vanaf Sint Maarten kun je wel met de boot naar andere eilandjes.

Taxi's

Taxi's zijn betrouwbaar en verkrijgbaar op alle eilanden.

Huurauto

De beste manier om de eilanden te verkennen is door een auto te huren. Wegen zijn over het algemeen goed, alleen in nationale parken zijn de wegen in slechtere staat. Het is dan handig om een jeep te huren. Scooters of fietsen huren kan natuurlijk ook.

Specialisten Sint Maarten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Curaçao kenner
Sponsors