Religie & Tradities Sint Maarten

Religie & Tradities Sint Maarten

Wat zijn de belangrijkste religies op Sint Maarten?

Het grootste deel van de mensen op Sint Maarten is katholiek. Verder zijn er een klein aantal moslims en zijn er kleine protestantse en joodse gemeenschappen.

Wat zijn belangrijke tradities op Sint Maarten?

De eilanden van Caribisch Nederland zijn beïnvloed door veel culturen. De Nederlandse, de Franse, de Afrikaanse. Dit zorgt voor een unieke stijl op de eilanden met hun eigen ritmische dansen (met veel slagwerk door de Tambu) en eigen kunst.

De levendige cultuur is terug te zien in het aantal festivals dat gehouden wordt. Carnaval wordt bijvoorbeeld op alle eilanden groots gevierd.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Op de Caribische eilanden gaat alles een stukje langzamer dan in Nederland. Het klimaat zorgt ervoor dat je wat langzamer loopt en wat rustiger aan doet. Probeer de inwoners van de eilanden ook niet op te jagen, dat heeft een averechts effect.

Verder zijn familiebanden heel belangrijk. Ook zijn de mensen heel gastvrij en het is dus normaal als je uitgenodigd wordt om wat te drinken bij de mensen thuis.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Sint Maarten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Midden-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bahama's kenner
Sponsors