Reviews Curaçao

Reviews Curaçao

8,5
8,9 Algemene ervaring
8,1 Beziens­waardigheden
7,8 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,5 Veilig
8,3 Natuur
9,5 Stranden
9,2 Klimaat
  • Aantal reviews: 140
  • Aantal waarderingen: 74

Met cruise dag Curaçao (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Remmo Tolsma op 03 mei 2019

Het was voor mijn vrouw een heel aparte ervaring om na 55 jaar weer terug te zijn op het eiland waar zij 3 jaar heeft gewoond met haar ouders. Mijn schoonvader zat bij de Marine en heeft dus 3 jaar daar gedetacheerd.

Ultieme tip: Ik zou zeggen zoek een leuk hotel en ga er heen. Huur een auto en verken het eiland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Curaçao een droom die werkelijkheid werd. (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Bianca Bakker-Bloemendaal op 03 januari 2019

Curaçao is een heerlijk vakantieland met een heerlijke zee en mooie stranden. De mensen zijn allemaal erg vriendelijk de muggen daarin tegen zijn dat zeker niet. We zijn aardig lek gestoken. Een reisklamboe is zeker een aanrader. Wat heel fijn is dat je overal met je bankpas kan betalen. Wij hebben geen 1 keer contant geld hoeven pinnen.
Het mooiste wat wij hebben gedaan op Curaçao is het zwemmen met de dolfijnen geweest. Dat had ik voor geen goud willen missen. Voor os was het een top vakantie en we gaan zeker heel snel weer terug.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • mooie zonsondergang
  • overal kunnen pinnen
  • schone stranden

Minpunten Curaçao

  • muggen
Ultieme tip: Curaçao sea aquarium, Dolphin academy.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Curacao 2018 (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Angela Grimmelius op 17 december 2018

Wat een beleving is Curacao. Kijk van te voren wat je wilt doen en dan komt het helemaal goed. Ga bijvoorbeeld met de boot naar Klein Curacao, de openbare strandjes zijn ook heerlijk. Neem de tijd, het is tenslotte vakantie

Ultieme tip: Huur een auto en ga zelf op ontdekkingtocht
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Het warme Nederland (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Emma Hol op 30 november 2018

Curaçao is een leuk en mooi land.
Genoeg te doen en veel te beleven
Nacht leven is ook goed mambo beach en zanzi bar zijn vrijwel het populairst buiten de toeristische gebieden vind je overal vuilnis
Als je meer van het land wilt zien dan is een auto huren een aanrader

Pluspunten Curaçao

  • temperatuur
  • mooie stranden
  • mooi koraal

Minpunten Curaçao

  • veel vuilnis
  • openbaar veroer
  • supermarkt is duur
Ultieme tip: Huur een auto openbaar vervoer is niet heel erg ontwikkelt
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Fantastisch zonnig eiland om heerlijk tot rust te komen! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Axel Stuiver op 26 november 2018

Oktober jl. voor de 2e keer op Curaçao geweest. Een fantastisch mooi zonnig eiland met vooral veel parelwitte bounty stranden. De zee is op veel plekken azuurblauw en snorkelen is een must op dit prachtige eiland! Bezoek zeker Playa Piscado, een lokaal vissersbaaitje waar meerdere keren per dag vis wordt gevangen en geprepareerd. De ingewanden van de vissen worden in de zee gegooid, waar de schildpadden vervolgens op af komen in grote groepen. Verder aan te raden (grote) stranden: kleine knip, grote knip, Cas Abao, Porto Marie. Willemstad is ook zeker een bezoekje waard, maar kent niet heel veel hotspots. Al moet je uiteraard over de pondjesbrug hebben gelopen, die de 2 stadsdelen (punda en otrabanda) verbind. Wanneer je in Willemstad bent is eetcafé de buren een aanrader voor goedkope maar goede hap! Heb je nog nooit gedoken? Dan is dat ook zeker een aanrader op Curaçao, Duikschool van der Ven kan ik persoonlijk aanraden!

7,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • weer
  • zon
  • stranden
  • zee
  • blauwezee
  • vibe
  • sfeer

Minpunten Curaçao

  • regenseizoen
  • duur
Ultieme tip: Ga lekker Bounty strand hoppen en neem overal je snorkelsetje mee. Geniet van de ontspannen sfeer van Curacao!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Paradise! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lisa Ouwendijk op 18 november 2018

Heerlijk eiland! Echt genoten en met dolfijnen gezwommen!
Echt een aanrader! Alles is heel relaxt en ons hotel was super! We zaten in Kontiki Beach bij Mango Beach. De fullmoon partys zijn ook een aanrader!

Ultieme tip: Klein Curaçao En een snorkeltour
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Ultiem genieten! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Mia Rink op 18 november 2018

Was een heerlijke relaxte vakantie. Ga naar de westpunt. De locale bevolking is super aardig en je kunt er heerlijk eten. Proef de befaamse red snapper bij restaurant boothuis en relax bij papagayo beache jan thiel en geniet van de heerlijke gerechten op je strandbedje. Vriendelijk personeel. Ga shoppen in willemstad. Ga een dagje varen en zwemmen met een dolfijn. Ga schildpadden verkennen en snorkelen. Een heerlijke relaxte vakantie en t hele jaar door warm weer en een heerlijk briesje. Genieten!

Pluspunten Curaçao

  • aardige locals
  • , prachtige stranden
Ultieme tip: Ga naar st tropez in willemstad en geniet van t zwembad drankje en luxe moderne uitstraling. Alle stranden zijn heerlijk. Papagayo beache is ultiem genieten op je strandbedje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Familie vakantie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Martijn Nicolai op 17 november 2018

Curacao tropisch nederlands sprekend eiland in de Carriben! Met veel mooie stranden waar gezwommen geluierd gesnorkeld kan worden... bakken in de zon voor dat krokante laagje met een brightje of polartje in de hand een rose voor moeders en de kids een beker ranja! En je kan niets anders zeggen dat het vakantie is! Voor de actieve mensen de christoffelberg is een must met aansluitend het westpunt met playa kalki bezoeken.. pak een duikfles en ontdek waarom het rif daar alice in wonderland heet. Geniet van prachtige zonsondergangen! Shoppen en cultuur snuiven in Willemstad! Al met al een eiland waar je eens in je leven of misschien wel 3x moet zijn geweest

6,9
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
6 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Eten bij de piratebay ten westen van Willemstad! Zonsondergang beleven met een heerlijke BBQ en band op jet strand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomvakantie op een paradijselijk eiland (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Samentha Umans op 16 november 2018

Curaçao is een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. De parel witte stranden en de azuur blauwe zee zorgen er voor dat je je in een paradijs begeeft. Elke dag zon en je kunt er voor Nederlands spreken ook! De bevolking is vriendelijk en je kunt op de mooiste plekken heerlijk dineren.

Pluspunten Curaçao

  • Gegarandeerd mooi weer

Minpunten Curaçao

  • Niet heel veel natuur
Ultieme tip: Een fijne verblijfplaats is een absolute must voor een ontspannen vakantie. Villa Banda Bou, Kas di Dos en Rayo di Solo te vinden op Micazu.nl zijn echte aanraders!
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Top Curacao (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Marga Te Brake op 16 november 2018

Curacao

Is heerlijk,
Mooi weer vriendelijke mensen.
Relaxed...
Blauw water en witte stranden het bestaat echt.
Prima te doen met de auto die je vrij goedkoop kunt huren.
Je moet er een keer naar toe!!
Heerlijk eten

Minpunten Curaçao

  • oppassen met mensen die iets verkeerds vzn je willen.
Ultieme tip: Jan Thiel en de omgeving
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Droomvakantie (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Michelle Goossens op 13 november 2018

Prachtig eiland! Klein curacao os een echte aanrader. Er is van alles te beleven op het eiland. Ieder strand heeft zijn eigen charme. We hebben hele mooie vissen gezien en schildpadden. Bevolking is erg vriendelijk en alles is heeelijk relaxen.

Pluspunten Curaçao

  • stranden relaxen
  • gastvrij
  • uiteten

Minpunten Curaçao

  • geen
Ultieme tip: Klein curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

rustgevend en toeristisch (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Henk Kroonen op 13 november 2018

Op Curaçao is voor elk wat wils, rust en toerisme wisselen elkaar af. Verlaten plekjes en wilde feesten!! met een huurauto kom je makkelijk over het hele eiland en zie je het meest. De twee totaal verschillende kusten met wilde branding zoals op de foto, en de rustige stranden waar je heerlijk kunt snorkelen.

Ultieme tip: Och dat is moeilijk te zeggen, wij zochten de rust maar de jeugd zal willen feesten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Curaçao (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Anouk Duijts op 12 november 2018

Curacao, een prachtig eiland waar je helemaal tot rust kan komen. De bevolking is altijd heel vriendelijk en helpen je graag. De huizen in Willemstad zijn kleurrijk en bij de stranden zijn vaak goede plekken om te snorkelen.

8,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • prachtig eiland
  • vriendelijke bevolking
  • altijd mooi weer

Minpunten Curaçao

  • toeristisch
  • niet veel te beleven verder
  • armoede
Ultieme tip: Ga maar Willemstad en neem je snorkel mee om te kunnen snorkelen
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Wauw wat geweldig

Review geschreven door Hilda Ausma op 12 november 2018

Heerlijk resort, goed gevarieerd eten, leuke mensen die er werken. Kamers zijn top dagelijks schoongemaakt en als nodig is nieuwe handdoeken. De strandlakens van het resort is wel een leuke extraatje. Om wat te zien buiten het resort en je onafhankelijkheid is een auto wel echt noodzakelijk

Land met mooie witte stranden (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hilda Ausma op 12 november 2018

Curaçao is echt prachtig, de mooie witte stranden met helder water, de vriendelijke mensen op het eiland, de cultuur. Er zijn genoeg dingen te beleven voor jong & oud.
Voor de strandliefhebbers : je hebt te veel mooie strandjes, elke dag een ander.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
6 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • “bijna” altijd mooi weer! heerlikl toch!
  • prachtige stranden
  • een plek om echt tot rust te komen

Minpunten Curaçao

  • als vrouw zijnde ben je niet veilig ‘s avonds op straat
Ultieme tip: Ga echt een dag naar klein Curaçao met mermaid boot trips! Je hebt hoe dan ook een geweldige dag met deze organisatie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Exotisch en toch Nederlands (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Astrid van Lieshout op 12 november 2018

Wat een prachtig eiland en vriendelijke bevolking. De natuur is overweldigend en het snorkelen een aanrader. Je hoeft niet een ervaren snorkelaar te zijn om de prachtige vissen in de oceaan te bewonderen en je in een aquarium te wanen. En mocht je het geluk hebben om wat van die gracieuze schildpadden tegen te komen dan is dat een onvergetelijke ervaring.

Ultieme tip: Het natuurgebied aan de noordkant van het eiland niet vergeten.
Aangeraden voor: Gezinnen

Stage bij Sea Turtle Conservation Curaçao (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tineke Kraan op 11 november 2018

De toeristische plekjes op Curaçao zijn natuurlijk iconisch en prachtig. Maar dankzij mijn stage kwam ik op nog mooiere, vrij onbekende plekken. Ik raad iedereen aan om op Curaçao echt op ontdekkingstocht te gaan!

Pluspunten Curaçao

  • Behulpzame mensen

Minpunten Curaçao

  • Veiligheid
Ultieme tip: Sunset Waters bekijken. Een verlaten resort waar je nog steeds de glorietijd kan voelen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Carola van der Burgh op 11 november 2018

Super vakantie op Curaçao gehad. Meerdere stranden bezocht en op weg naar daaibooi even gestopt om de mooie flamingo's te spotten. Mocht je een dag naar Willemstad gaan ga dan ook zeker even naar de overkant van de pontjesbrug om de grote cruises te bewonderen. In het fort zijn ook mooie winkels te zien. Ook een echte aanrader is een verblijf bij Kunuku aqua resort. Al met al wij komen zeker terug!

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • goed weer het hele jaar door.
  • Nederlandse taal.
  • prachtige duiklocaties

Minpunten Curaçao

  • de vele muggen.
  • vroeg donker
Ultieme tip: Huur een auto om de vele mooie stranden te bezoeken. Zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Simply Beautiful (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Eugenie Boon op 11 november 2018

Perfect vacation get away, the sea the sun the food and the people!! Amazing place! The locals are very helpful when you get lost,. No wifi everywhere but you can enjoy your stay by unpluggiging for a while!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • clear blue sea water
  • helpful locals
  • great weather

Minpunten Curaçao

  • no wifi everywhere
  • bit expensive
Ultieme tip: Visit playa Porto Marie to see the pigs on the beach!

Curacao (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Daphne Verlaan op 11 november 2018

Curaçao heeft een reiziger veel te bieden. Zowel de natuur als de cultuur is prachtig. Er is veel te zien op het eiland. Park Shete Boka is een grote aanrader. Net als de ATV/quad tour. Zo zie je nog meer van t eiland.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Shete Boka is prachtig.

Zonnig Curaçao

Review geschreven door Helma van Luunen op 10 november 2018

We hebben een mooie reis naar Curaçao gemaakt. Wij zaten in het hotel aan de Jan Thielbaai, direct gelegen aan het strand. Schitterende omgeving. We hebben uitstapjes gemaakt met een auto. Zo ook Willemstad en de rest van Curaçao ontdekt.

Pluspunten Curaçao

  • Mooi weer
  • veel te zien
  • lekker relax

Minpunten Curaçao

  • locals niet echt vriendelijk
  • criminaliteit duidelijk aanwezig
Ultieme tip: Lees je goed in in wat er op Curaçao te beleven is. Er is genoeg te doen en te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Dushi Curaçao (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Donna van Eldik op 10 november 2018

Curaçao is een heerlijke plek om vakantie te vieren. Er zijn oneindig veel mooie strandjes, met prachtig helder water zodat je ook vissen en schildpadden kunt zien. Curaçao is mijn home away from home.

Pluspunten Curaçao

  • (bijna) altijd mooi weer

Minpunten Curaçao

  • Drukke wegen
Ultieme tip: Klein Curaçao, boottrip naar een onbewoond eiland met een fel blauwe zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Paradijs (bezocht in juli 2008)

Review geschreven door Kyra Offermans op 31 december 2017

Curacoa je kunt er tot rust komen. Heerlijk genieten van de witte stranden en de mooie en rustgevende onderwater wereld. Wil je tocj wat actiever zijn? Dat kan natuurlijk ook! Ga hiken in het natuurreservaat of maak een ritje op een struisvogel hahaha. Huur een auto en verken zelf het eiland en al haar verborgen stranden.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto en ga zelf het eiland verkennen en ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Trip naar Curaçao (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Renee Keijzer op 11 december 2017

De mooiste plekken van curaçao zijn alle baaien, maar in het speciaal playa Lagun en Porta Mari. Bij Porto Mari is het water zo blauw en mooi en er is een steiger ver in het water waar je op kan liggen. Het nationaal park is leuk om naartoe te gaan en het slavenmuseum in Willemstad is aan te raden.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • aardige mensen
  • nederlandse taal
  • mooiezee
  • lekkereten
  • snorkelen

Minpunten Curaçao

  • slecht bereikbaar
Ultieme tip: De trip naar klein curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Vakantie Curaçao (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Rocio Platier op 10 december 2017

Heerlijk genoten in een mooi resort waar alles op en top geregeld was. Prachtige stranden en heerlijk weer. Vooral in deze periode wanneer het in Nederland erg koud is. Aardige mensen die je graag proberen te helpen waar nodig.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • stranden
  • klimaat

Minpunten Curaçao

  • insecten
  • guldens ipv euro
Ultieme tip: Buiten het vakantie seizoen gaan zijn er minder toeristen dus lekker rustig
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Heerlijk eiland om te kunnen ontspannen (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marco Binnekamp op 10 december 2017

Geweldig eiland, volop plekken om lekker te kunnen relaxen en te kunnen zwemmen/snorkelen. Ook zijn er een hoop uitstapjes te maken, waardoor je aan twee weken eigenlijk al te weinig hebt om alles te kunnen zien.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Dag naar Klein Curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Mijn stageperiode (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Christina Mendes op 09 december 2017

Wat een prachtig eiland is Curaçao toch. Maar het is nog mooier als je er een tijdje woont. Ik heb daar een half gewoond voor mijn stage.

Witte stranden, goeie cocktails, altijd lekker weet en niet te vergeten een prachtige cultuur! Ik ben op 1 oogopslag verliefd geworden op dushi korsou.

9,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • Vriendelijke mensen
  • Altijd goed weer
  • Het leeft
Ultieme tip: Een gave ervaring: zwemmen met schildpadden bij Playa Grandi, westpunt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Mijn geweldige tijd op het eiland Curaçao. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Lindy Kivits op 09 december 2017

Een eiland waar je kunt genieten, ontspannen, nieuwe mensen leert kennen, feest kunt vieren, bruin kunt worden, stil kunt staan bij het rijke en arme gedeelte, cultuur kunt snuiven, alle stranden kunt af gaan, de waterwereld kunt ontdekken, lekker kunt eten bij verschillende restaurantjes, kunt zwemmen in de helderblauwe zee, de pontjesbrug in het echt kan bewonderen, over de immens hoge Julianabrug kunt rijden (uitzicht over punda/otrabanda), de papiamentse taal kunt leren en nog veel meer. En dat allemaal met sin stress (geen stress). Geen twijfel, gewoon doen. Dit eiland is zeker de moeite waard.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • Je kunt in 2 weken heel het eiland zien!

Minpunten Curaçao

  • De lonen liggen laag
  • Boodschappen in verhouding duur
Ultieme tip: Huur een auto en ga langs alle Westpunt (lokale) stranden. Richt je niet alleen op het commerciele gedeelte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Heerlijk (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Annick Paulusse op 08 december 2017

De stranden richting het Westpunt zijn onwijs mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ga met de lokale busjes voor een paar gulden op pad en zie veel van de omgeving! In Willemstad is het heerlijk vertoeven, de drijvende markt in de wijk Punda is het ook zeker waard om eens langs te lopen en heerlijk om fruit te halen! Ook het lokale 'Plasa Bieu' is aan te raden om een keer te gaan lunchen.
Huur een autootje als je het hele eiland wilt zien en makkelijk van A naar B wilt rijden. Anders is het met de lokale busjes ook heel goed te doen!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • snorkelen
  • locals
  • sfeer
  • stranden
  • alles
Ultieme tip: Strandjes op Westpunt bezoeken! De Grote Knip of Lagun.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk vakantie-eiland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Danielle van Sloten op 04 december 2017

Oké, het was de warmste maand van het jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk gesnorkeld en veel plekken gezien. Tugboat Beach is een goede plek. Ook Zanzibar is een aanrader! Heerlijk eten voor weinig geld! We hebben 2x zelf gekookt, maar dat was geen succes! Download een offline map van Curaçao, dat is ideaal. Je hebt wel veel WiFi op het eiland, maar werkt niet altijd even snel. Voor de rest is het voor herhaling vatbaar! We gaan zeker nog een keer terug!

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Neem je snorkelspullen mee en huur een auto. De mooiste snorkelplek vonden wij Tugboat Beach.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Colourful Korsou (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Melanie Den Hoed op 03 december 2017

Curacao is een fantastische bestemming! De mensen, de prachtige baaien en de kleurrijke huisjes maken deze bestemming onvergetelijk! En hoe makkelijk is het om te communiceren in je eigen taaltje? Ga er op uit en ontdek Curacao!

Pluspunten Curaçao

  • gastvrije locals
  • mooie baaien
  • kleurrijke huisjes

Minpunten Curaçao

  • bijna overal betaal je voor een bedje op het strand
Ultieme tip: Bezoek het strandje Cas Abao dit is een ontzettend heldere zee waar je met prachtige vissen kunt snorkelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Curacao was super (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Merle Hondeveld op 28 november 2017

Curacao is een super mooi eiland alleen zat bij ons het weer niet mee. Er kwam toevallig net een orkaan boven Curacao langs. Maar hebben hierdoor wel alle mooi plekjes kunnen bekijken. Een auto is daar zeker handig!

Pluspunten Curaçao

  • mooie stranden
  • altijd warm

Minpunten Curaçao

  • septmber kans op slecht weer
Ultieme tip: Ga helemaal naar het Zuiden van het eiland. Daar zit een vissersplek waar veel vis gevangen wordt. Dat is namelijk de plek om zeeschildpadden te zien.
Aangeraden voor: Stellen

Een heerlijke vakantie, op een heerlijke plek (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Frans Van Krieken op 26 november 2017

Playa San Juan Willem stad the natural Curaçao restaurant karakter Willie wood in sint Williebrord supermarkt jumbo land huis Daniel restaurant jaanchees in het noorden van het eiland heel leuke eigenaar.

Ultieme tip: Vliegen met KLM

Paradijselijk Curaçao (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Els Theboss op 26 november 2017

Wat een paradijselijk eiland. Heerlijke mensen de rust. Temperatuur. De schoonheid van de natuur en zijn prachtige stranden. Bezienswaardigheden. Zo veel te beleven. Vond de kracht van het water bij Shete Boka geweldig. Vandaar deze foto. Genoten dus. Geweldig.

Pluspunten Curaçao

  • Aardige locals
  • Mooie stranden
  • Natuur
  • Paradijs op aarde

Minpunten Curaçao

  • Ken ik niet
Ultieme tip: 1 goede tip is.. Er zeker een keer heengaan.. Het zelf beleven als je ooit de kans krijgt..
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Curacao (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Brian Vijber op 22 november 2017

Je kan eigenlijk het hele jaar door Curacao bezoeken, het is er altijd warm! De temperatuur zit altijd rond de 30 – 35 graden en ’s nachts koelt het maar weinig af. Airco op je hotelkamer is dan ook geen overbodige luxe! Gelukkig waait het vrij veel, dus het voelt minder warm aan dan het is. Het eiland is bijzonder mooi, rustig en sfeervol. De mensen zijn vriendelijk, open en hebben diverse achtergronden. Curaçao heeft Nederlandse, Spaanse, Europese, Afrikaanse en meer invloeden. De officiele taal die in Curaçao wordt gesproken is Papiamento en Nederlands. Uitgaan op Curaçao is een combinatie van live dansmuziek, stijlvolle bars en een positieve vibe. Dit alles speelt zich voornamelijk in de aangenaam warme buitenlucht. De muziek die gedraaid wordt, geeft een mooie afspiegeling van de diversiteit in cultuur op het eiland: Je hoort Engels, Spaans, Portugees en het eigen Papiamento in veel verschillende muzikale genres voorbij komen. De mooiste stranden van Curaçao zijn kosteloos voor iedereen toegankelijk. Deze stranden zijn gelegen in het westelijke deel van het eiland. Als foodie op Curacao kun je je hart ophalen. Er zijn overal leuke restaurants en je kunt er ontzettend lekker eten. Het nadeel van zoveel aanbod, is natuurlijk dat het soms moeilijk is om te kiezen. Een auto is wel echt een must op het eiland als je de fijne plekjes tenminste wilt ontdekken.

Pluspunten Curaçao

  • Aardige mensen
  • Warme weer
  • Lekker eten
  • Nightlife

Minpunten Curaçao

  • Slechte wegen
  • Slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: Een auto huren en rond cruisen
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cactuseiland (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Jose Van Den Berg Schnitfink op 21 november 2017

Leuk eiland. Auto gehuurd om rond te rijden. Het hele eiland bestaat uit cactussen. Mooie kleine strandjes en heerlijk eten. Mooie appartementen en hotels. Willemstad moet je natuurlijk gezien hebben. Altijd een lekkere temperatuur.

6,4
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
5 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • strand
  • zon
  • eten

Minpunten Curaçao

  • best prijzig
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Een ontspannen vakantie (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Eric Joosten op 20 november 2017

Wil je een een ontspannen bestemming ga dan naar Curacao. Huur een auto en bezoek, Westpunt, Punda, de kliffen Sheta Boka, de Knip, Porta Marie of Klein Curacao. Wat zeker niet moet missen is stadswandeling door Willemstad, maar het meest leuke is toch wel het snorkelen in de diverse leuke strandjes en het genieten van de Zon.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • christoffelpark
  • azuurblauwezee
  • klein Curacao

Minpunten Curaçao

  • er zijn geen minpunten
Ultieme tip: Maak een snorkeltour met een heerlijke BBQ
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

curacau (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Rob Mens op 19 november 2017

In de Baay playa aboe. Na het nuttigen van een lokaal biertje en na het genieten van wat zich allemaal afspeelde op deze Playa aboe liepen we moe maar voldaan naar onze auto.
We liepen onder de flamboyant door, daar hoorde ik het brommen van een grote hommel.
Ik herkende het geluid als dat van een kolibrie, turend door de zoeker van mijn camera die altijd paraat staat volgde ik het geluid. Na een paar seconde zag ik de kolibrie van bloem naar bloem gaan.
Na een paar shots was ik tevreden, hij stond er op. Dit wat mijn derde keer dat ik op bezoek was op Curacao. Helemaal te gek als je zo'n foto kunt maken.

Ultieme tip: Er zijn veel mooie baaien op Curacao. Huur een auto en leef je uit. Gegarandeerd dat je blij verrast zult worden. Bij playa Grandie met de schildpadden zwemmen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Genieten (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Pien Hollemans op 19 november 2017

Curacao, is echt genieten de mooie natuur. Snorkelen, de rust. Het hele eiland is per auto mooi te ontdekken. De bootjesbrug het slavenmuseum. De drijvende markt winkels en lekkere restaurantjes het aanleggen van cruiseboten.

Pluspunten Curaçao

  • zon
  • , zee
  • natuur
Ultieme tip: Als je naar curacao gaat moet je echt bij jaanchie’s op westpunt gaan eten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4 jaar daar gewoond (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Stephanie Bucktrout op 19 november 2017

De mooiste plekken op Curacao zijn voor mij de Grote Knip heerlijk om te gaan zwemmen bij deze prachtige baai. Wanneer je op je rug gaat drijven hoor je regelmatig de geluiden van de dolfijnen onder water. Een nadeel is dat er wel altijd iemand bij de handdoek moet blijven, zodat je zeker weet dat er niks gestolen word. Playa Forti een echte aanrader om te gaan snorkelen. Er wonen 2 reuze schildpadden in de baai, met veel geluk spot je ze.
Cabana is heerlijk om te gaan loungen wanneer je dicht bij het centrum wilt blijven. Ook Saint Tropez is een kleine luxe ervaring met heerlijke ligbedjes, genoeg schaduw en een klein zwembad, maar overtreffelijke lunches. Curacao heeft voor ieder dagje iets anders ontspannends in de aanbieding. Wil je een avondje gaan dansen raad ik De Heeren aan op donderdag avond. Ephrim J en zijn Antilliaanse Band komt daar wekelijks optreden. Om een hapje te gaan eten zijn er veel restaurants waar je dat kan doen voor een kwalitatief goede prijs. Restaurant de Gouverneur is een aanrader. Je hebt de mogelijkheid te tafelen in de tropische buiten tuin. Of voor op de veranda, waar je de handelskade kunt zien met de gekleurde huisjes. Maar ook in de seizoenen de Enorme Cruiseships ziet wegvaren terug de oceaan op. Ga je voor vis raad ik Fishalisious aan en voor de beste steak van t eiland El Gaucho. Deze restaurants zijn wel een stuk duurder maar je krijgt ook waar voor je geld. Wil je het eiland ontdekken kun je natuurlijk een auto huren en zelf op ontdekking gaan. Een scooter raad ik echter niet aan, vanwege het slechte wegdek is het erg gevaarlijk. Ook kun je ervoor kiezen een tour te nemen met Irie Tours zij laten je de mooiste stukjes van het eiland zien en vertellen iets over de historie. Het Kur Hulanda Museum is erg indrukwekkend. Een echte aanrader dan ook. Verder mag een dagje Klein Curacao niet ontbreken dit is een ervaring om nooit meer te vergeten <3

Pluspunten Curaçao

  • warmte
  • azuurblauwe zee
  • zon

Minpunten Curaçao

  • criminilateit
  • echt op je spullen letten
  • supermarkt is duur
Ultieme tip: De busjes rijden niet op tijd. He zijn de kleine busjes van max 8/10 personen. Hand opsteken als je mee wilt. Makkelijk te doen vanuit t centrum na bv Mambo & Cabana. 5 min
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Geweldig! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nicole Kuilder op 19 november 2017

Geweldig eiland om een keer gezien te hebben. Veel bezienswaardigheden en een mooie onderwater wereld. Een auto is een must, als je dit niet doet ben je erg beperkt, omdat alles over het gehele eiland verspreid ligt.

Pluspunten Curaçao

  • prachtige zee
  • genoeg bezienswaardigheden
  • leuke restaurantjes

Minpunten Curaçao

  • Het was er erg warm
  • duur
  • skechte wegen
Ultieme tip: Huur en auto en rijdt hiermee het hele eiland over. Ga ook eens van de verharde weg af. Je ziet dan veel meer!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Vakantie (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Joke Verhoef op 14 november 2017

We zijn hier twee keer geweest een geweldig eiland vriendelijke mensen en mooie baaien en genoeg te ontdekken we komen zeker terug. Willemstad is geweldig: de beweegbare brug vooral in donker met de lichtjes.

Ultieme tip: Gewoon auto huren, dan kom je genoeg moois tegen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk Curaçao (bezocht in september 2017)

Review geschreven door M Hemmer op 13 november 2017

Curaçao is een veel veelzijdiger eiland dan verwacht. Nergens ter wereld vind je zulk mooi blauw water als in "the carribean" met volop snorkel gelegenheden. Naast de vele mooie verschillende strandjes is een bezoek aan Willemstad en het nationaal park een must!

Ultieme tip: Huur een auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Relaxte gezins/duikvakantie (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Catching Clouds op 12 november 2017

Dit is echt mijn favoriete eiland voor een gezins en duikvakantie! Alle rustige baaien waar de kinderen lekker kunnen zwemmen, de kinderen kunnen zich in het Nederlands verstaanbaar maken, mooie woningen te huur, heerlijk om zo de zee in te kunnen lopen om te gaan duiken, fantastische duikspots, heerlijk eten, goede prijzen.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • Je kunt daar onmogelijk stress hebben

Minpunten Curaçao

  • Niets negatiefs ervaren
Ultieme tip: Chillen bij de Jan Thiel baai, duiken en lunchen bij Kokomo Beachclub, BBQen op je eigen veranda, Willemstad bezoeken en eten bij Gouverneur de Rouville.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

JOY in natures Lap (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ruby Singh op 11 november 2017

Het is een prachtig eiland met helder blauw water en lucht.
Als je even wilt vluchten van de winter, is dit de beste plek. Goed eten, aardige mensen en mooie plaatsen om te ontdekken. Je kan watersporten doen, hiking en er zijn mooie stranden. Allemaal op een eiland.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • Good Food
  • Good people
  • Clean Beaches

Minpunten Curaçao

  • Little bit expensive but doable if best planned in advance.
Ultieme tip: Snorkelen is top en er zijn veel plaatsen waar mooie vissen en schildpadden te zien zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijk warm eiland. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Helen Boven op 11 november 2017

Warm, windje, heerlijk eiland. Heel veel mooie strandjes. Veel hotels met casino voor ieder wat wils. Struisvogelfarm is een aanrader en het sea aquarium is erg leuk. Je kan er ook met dolfijnen zwemmen.

Pluspunten Curaçao

  • Nederlands sprekend
  • Behulpzaam
  • , relaxed

Minpunten Curaçao

  • veel rommel langs de wegen
Ultieme tip: Huur een auto erbij en ga iedere dag naar een ander strandje om lekker te zwemmen en snorkelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Hilton curacao (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Anna Mkrtchian op 11 november 2017

Meest vredige plek ooit met een klein strandje waar je altijd bij kunt. Heerlijk blauw water met allemaal gekleurde visjes om je heen. Elke dag Lekker weer en nooit gevaarlijk of gewoon onveilig s'nachts. Na alle locaties is dit toch echt de beste !

Pluspunten Curaçao

  • aardige locals

Minpunten Curaçao

  • prijzig
Ultieme tip: Neem een duikbril mee want er zijn allemaal mooie visjes die je toch echt moet zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Clausing op 10 november 2017

Wij hebben fantastische dagen gehad in Curacao! We hebben prachtige dingen gezien en gedaan. Huur een auto en ontdek het hele eiland, zoals de prachtige afgelegen strandjes. Hoogtepunt voor mij was echt het zwemmen tussen de zeeschildpadden. Mijn man vond het golfen op Blue Bay verreweg het leukste om te doen.

Pluspunten Curaçao

  • mensen

Minpunten Curaçao

  • zwerfhonden
Ultieme tip: Wij hebben heerlijk gegeten bij het restaurant Bij Blauw! En hotel Scuba Lodge is echt een super accommodatie!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Vakantie op Curacao (bezocht in april 2017)

Review geschreven door José Beltman op 08 november 2017

Super mooie stranden, en je komt hier echt tot rust om lekker vakantie te vieren. Enorm lieve mensen! En er is altijd een gezellige sfeer op dit eiland. Er is genoeg te doen en de onderwater wereld is ook om aan te raden.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Curaçao

  • aardige mensen
  • geweldige stranden
  • goeie eettentjes
Ultieme tip: Huur een auto, dit is erg handig zodat je overal zelf kunt komen en alle bezienswaardigheden kunt bezoeken en stranden of leuke eettentjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Heerlijke relax vakantie (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Hanneke Braakman op 07 november 2017

Curaçao was wat mij betreft de ultieme plek om te genieten en bij te tanken. Wat een prachtig eiland met zandstranden en palmbomen. De zee is helderblauw en heerlijk warm. Je kunt er goed snorkelen en duiken, onderwater is ook veel te zien, koraal en hele mooie felgekleurde vissen. Ik heb elke dag stralend weer gehad, rond de 30 graden. De locals zijn ontzettend aardig en de meesten spreken gewoon Nederlands.

Pluspunten Curaçao

  • Aardige locals
  • Veel locals spreken Nederlands
  • Stralend weer
  • Ultieme zon- zee- strandvakantie

Minpunten Curaçao

  • Niet goedkoop
Ultieme tip: Ik zou iedereen aanraden een dagje naar Willemstad te gaan. Je kunt er leuk shoppen en ziet wat meer van de omgeving mede door de reis er naartoe.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers