MiddenAmerika.nl Boeing 747 van KLM scheert voor het laatst over Maho Beach

Boeing 747 van KLM scheert voor het laatst over Maho Beach

1 november 2016 door Victorine Sandkuyl

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar een vliegtuig van de KLM rakelings over je hoofd scheert terwijl je op het strand ligt te zonnebaden. Op Maho Beach in Sint Maarten kan je de vliegtuigen nog net niet aanraken, maar er zijn genoeg mensen die alsnog een poging doen.

De bekende felblauwe Boeing 747 vloog dagelijks over Maho Beach, maar de KLM stopt met de Boeing 747 en daarom vond afgelopen zaterdag de laatste vlucht van dit toestel naar Sint Maarten plaats. Vanaf volgende week gaat de KLM de Airbus A330 inzetten op deze bestemming en zal de landing een stuk minder spectaculair worden. 

De reden dat de 747 altijd zo laag vloog komt door de lengte van de landingsbaan van het Princess Juliana Airport. Deze is zo kort, slechts 2300 meter, dat de inkomende vluchten het toestel zo snel mogelijk op de grond moeten zien te krijgen. Dus wordt de daling al vroeg ingezet en is het aan de piloot om niemand van de toegestroomde toeristen te raken.

Vliegtuigspotten

Het piepkleine Maho Beach ligt op enkele meters van het begin van de landingsbaan af, daarom is het een geliefde plek voor vliegtuigspotters. Maar ook normale strandgangers vinden vaak hun weg naar dit strandje om de spectaculaire landing mee te maken.

Is een vliegtuig die maar net over je hoofd vliegt niet spannend genoeg? Ga dan eens naar Maho Beach als een vliegtuig vanaf de landingsbaan vertrekt. Zodra de piloot de straalmotoren van het toestel aanzet, word je zo gezandstraald en hup, de zee ingeblazen! 

Sponsors