Kras De wereld is Kras

Reviews Kras

8,2
8,3 Algemene ervaring
8,3 Boekingsproces
8,4 Reisleiding
7,9 Accommodatie(s)
8,1 Vervoer
8,3 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 93
  • Aantal waarderingen: 430

Het was gewoon perfect (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jos Vermeulen op 15 januari 2018

Het was gewoon zeer goed. Alles was tot in de puntjes geregeld het was dus echt een vakantie om nooit te vergeten, daarom heb ik het eerst gekeken om naar vietnam te gaan via Kras. De volgende reis buiten Europa kijk ik eerst in de vakantieboek van Kras.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • vietnam
  • indonesie
  • nepal
  • india
  • gambia
  • marokko
Aangeraden voor: Vriendengroep

Altijd veel plezier! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Monique Spruit - de Haan op 01 januari 2018

Meerdere malen met Kras op reis geweest en als lid van een vakbond krijg je ook nog eens korting. De reisleiding is altijd professioneel en vriendelijk. Boeken is eenvoudig en bij vragen ben ik altijd vriendelijk te woord gestaan.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • prijs - kwaliteit verhouding

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • Argentinië
  • Chili
  • Nepal
  • India
  • Namibië
  • Maleisië
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzondere Sri lanka reis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Joke Averesch op 30 december 2017

Alles was top georganiseerd, het bijzondere was dat we een geweldige reisleider hadden. Heel enthousiast en gedreven, een echte Sri Lankaan, die zichzelf in 9 maand tijd het Nederlands had aangeleerd. Hij liet je dan ook de mooiste plekjes van zijn land zien, daar kan geen buitenlandse gids tegenop.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Alles wat goed georganiseerd.

Minpunten Kras

  • Accomodatie zou hier en daar beter kunnen.

Bezochte landen

  • Sri Lanka
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super vakantie (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Diana Swarte op 30 december 2017

Pracht reis in combinatie met Galapagos. Zeer goede begeleiding en zeer verantwoorde chauffeur. Reizen zijn duidelijk met zorg uitgestippeld. Mooie accommodaties en goede restaurants. Ook voor alleen reizigers zeer geslaagd. Geen verrassingen achteraf.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede accomodaties
  • goede restauranten
  • prijs kwaliteit verhouding perfect

Minpunten Kras

  • voor belgen ook een aanspreekpunt creeeren

Bezochte landen

  • equador
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

We hebben al veel reizen met kras gemaakt en altijd pico bello geregeld (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marjet Koek op 29 december 2017

De reis wordt tip top geboekt naar je wens. Hotels altijd oke en goede reisgidsen uit het land. We hebben nog nooit contact hoeven opnemen met kras omdat alles zo goed geregeld is. Altijd de beste prijs!

9,3
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • Amerika
  • zuid afrika
  • mexico
  • china
  • thailand
  • sri lanka
  • indonesia 2x
  • venezuela
  • laos
  • egypte
  • tunesie
  • cuba
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis door Zuid-Afrika gehad, veel gezien en enorm genoten. (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Dutch Koala op 28 december 2017

Prijs/kwaliteit verhouding geweldig, je krijgt veel voor je geld. Accomodaties varieëren van geweldig tot matig. Goed gevuld programma's, aandacht voor natuur en cultuur.
Boekingen eenvoudig, goede communicatie.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • prijs
  • kwaliteit

Minpunten Kras

  • in sommige landen de accomodatie

Bezochte landen

  • sri lanka
  • australië
  • thailand
  • malaysië
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie reizen met enthousiaste reisleiders. (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Jacqueline Blom op 24 december 2017

Er zijn altijd wat programma-onderdelen die je liever anders had gezien maar over het algemeen zijn de reizen heel evenwichtig opgebouwd. Grootste troef is de prijs-kwaliteit verhouding van de reizen en vooral de reisleiders. Dat zijn meestal locals die nederlands spreken. Het zijn in mijn ervaringen altijd reisleiders die extra’s organiseren en veel vertellen over de omgeving. Hotels zijn altijd goed.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • indonesie
  • india
  • Thailand
  • Sri Lanka
  • Zuid Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Formidabel (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Joke Sanen op 08 december 2017

De reisorganisatie is fantastisch! Ze laten je de allermooiste plaatsen zien. De gids was Nederlandstalig behalve op de Galapagos Eilanden, deze was Engelstalig. De prijs die ze vermelden komt goed overeen. Dit was een prachtige reis! Ook een super super leuke groep!

Pluspunten Kras

  • Banõs
  • Galapagos Eilanden
  • Andesgebergte
  • amazonegebieden

Minpunten Kras

  • het eten is er eentonig

Bezochte landen

  • Ecuador
  • galapagos eilanden
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Denise Schut op 03 december 2017

Een goede georganiseerde reis. De reisleider nam ons buiten het standaard programma ook mee naar andere plekken! Wij zijn verliefd geworden op Zuid-Afrika vanwege Kras. Zij hebben ons alle hoogtepunten laten zien van Zuid-Afrika.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Goed georganiseerd!
  • goede reisleider

Minpunten Kras

  • iets meer vrije tijd

Bezochte landen

  • zuid afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Manon Boensma op 25 november 2017

Wij hadden een rondreis geboekt bij kras en we vonden het super leuk. Je mocht zelf weten of je aan de activiteiten meedeed en ze lieten alles zien. We hebben super veel plaatsen gezien en ze nemen je mee naar tempels waar je ook binnen een kijkje kunt nemen.

Pluspunten Kras

  • laten veel dingen zien
  • keuze

Minpunten Kras

  • minder vrieg vertrekken

Bezochte landen

  • thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-afrika, Zwaziland, Lesotho Georganiseerde 21-daagse groepsreis, Kras! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Margot van Riel op 24 november 2017

21-daagse georganiseerde groepsreis via Kras. Heel goed georganiseerd, vooraf bij het reisbureau Tui alle reispapieren overgedragen gekregen met mondeling toelichting. Heel fijn! Zo wisten wij precies wat ons te wachten stond en wat er van ons verwacht kon worden.
Tijdens de reis beleefde wij de highlights en de hotels die door kras geregeld waren.
Perfecte highlights, alles wat we niet mochten missen, hebben we gezien en beleefd! Wat een aparte verschillende culturen en wat een mooie natuur.
"Kaap de goede hoop" was mijn favoriet, we hebben de wandeltocht gedaan en wat een uitzicht en wat een mooie route om te wandelen!
Erg goed gelegen hotels met zeer goede kamers en fijne badkamers.
1hotel was ons minder bevallen, hotel Elephant lake inn, St Lucia.
Kleine kamers met een kleine badkamer. Ramen mochten niet open vanwege wilde dieren, begrijpelijk, maar hierdoor werd het enorm benauwd en vochtig in de kamer, waardoor kleding & dekens begonnen te ruiken. Jammer!
Wel lag het hotel erg centraal en was het personeel erg vriendelijk!
Zoals tui&kras de reis omschreef. Is de reis nog mooier ervaren!! Wat een geweldige reis was dit. Hele mooie herinneringen opgedaan die we nooit meer vergeten!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
7 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • excursies & hotels
  • communicatie

Minpunten Kras

  • vrije dag beter inplannen
  • ander hotel in st lucia

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een land om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Karst De vries op 20 november 2017

Een rondreis in Indonesië met mijn hele gezin en aanhang voor ons 25 jarige huwelijk. Door Sumatra, Java en de laatste 4 dagen uitrusten in bali lekker dicht bij het strand.
Deze vakantie zullen wij nooit meer vergeten wat een ervaring. Echt goed georganiseerd door kras.
Een prachtig land de mensen daar altijd lachen geheel tot rust gekomen.
Ondanks de negatieve beoordeling is daar helemaal niks van te merken als we de kans krijgen gaan we nog een keer maar dan met zijn drieën of misschien wel weer met zijn achten.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • indonesie

16-daagse rondreis India & Nepal (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Leonie van Dasselaar op 19 november 2017

De reis was goed georganiseerd door Kras en voor vertrek waren wij goed ingelicht. Via het Tui kantoor in Zeewolde hebben wij deze reis bij Kras geboekt. De groep was gevarieerd van jong en oud, dit was erg leuk. De reisleidster (Ina) had voldoende ervaring en woont zelf ook in India. Zij kan hierdoor veel vertellen en weet goed wat leuk is voor de toeristen. Zij staat open voor inbreng van de reizigers en daarom hebben wij ook het Holi festival mee kunnen maken. Wel hadden wij graag iets meer feitelijke informatie gekregen over beide landen.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Leuke bezienswaardigeheden
  • Nederlandse reisleider
  • Goede voertuigen
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Fijne hotels

Minpunten Kras

  • Meer informatie geven over de landen

Bezochte landen

  • kaapverdie
  • nepal
  • india
  • mexico
  • tunesie
  • turkije
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Awesome rovend (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Selena Zwang op 13 november 2017

We hebben de mooiste plekken bezocht en de reis als een verreiking van onszelf ervaren. Onze reisleider Benjamin Lombard heeft alles tot in de puntjes goed voor ons verzorgd in Africa. Hakuna Matata.
Enkel de busreizen waren soms wel afzien, maar ook dit was uiteindelijk de moeite waard!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • zuid-afrika
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nicole Raaijmakers op 12 november 2017

Hele fijne reisorganisatie; goed geregeld, vriendelijk, betrokken en goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb iedere keer nog een leuke gids gehad die mijn reis tot een hoog niveau heeft gebracht! Ik kies altijd voor hen.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goed verzorgde reizen
  • prettige gids
  • goede prijs/kwaliteit

Minpunten Kras

  • meer keuzes voor uitstapjes

Bezochte landen

  • Zuid Afrika
  • Thailand
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java en Bali rondreis, onvergetelijk (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Lisette Mulderij op 12 november 2017

Een goed verzorgde reis mogen genieten van Kras. Reisleider Nugi maakte de reis onvergetelijk. Het hoogtepunt van de Java en Bali rondreis was het bezoek aan Bromo vulkaan/krater. Mede dankzij de gezellige groep een ontzettend leuke tijd gehad.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede verzorging
  • prijs kwaliteit verhouding
  • lokale gidsen

Minpunten Kras

  • betere hotels

Bezochte landen

  • bali
  • java
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West coast (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Kim S Gravemade op 12 november 2017

Kras had alles tot in de puntjes geregeld. Elke dag een reisprogramma welke je op je eigen tempo kan volgen met de huurauto welke Kras ook geregeld had. Het is wel aanpoten, maar in 12 dagen enorm veel gezien!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
nvt Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • reisprogramma
  • auto
  • prijs
  • route

Bezochte landen

  • amerika
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooie belevenis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Carola van Bronswijk op 11 november 2017

Deze groepsreis met Kras was erg goed georganiseerd, maar wel met een druk programma. De hotels en het vervoer zijn van goede kwaliteit en zij hebben ook een goede reisgids voor deze reis geregeld. Ik had wel iets meer vrije tijd willen hebben op sommige plaatsen, zodat je iets meer uitgerust weer thuis komt.

Pluspunten Kras

  • Goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten Kras

  • Iets meer rust inbouwen

Bezochte landen

  • India
  • Nepal
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers

Zuidelijke parels Thailand (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Nancy Crombeen op 11 november 2017

Peter is een uitstekende reisleider die veel weet over Thailand, aangezien hij daar ook woont. Hierdoor was de communicatie met de natives een stuk makkelijker. Ook heeft Peter voor leuke activiteiten en een goede sfeer gezorgd in de groep. Chapeau 6!

7,3
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
7 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Leuke activiteiten
  • Accomodatie
  • Divers

Minpunten Kras

  • Geen minpunten

Bezochte landen

  • Thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

11-daagse vliegreis naar Curacao (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Clausing op 10 november 2017

Ik vond het boeken van de reis op de site heel makkelijk, dat is namelijk niet vanzelfsprekend. Ook vond ik het erg fijn dat we de keus hadden om te vliegen tussen TUI en KLM. We hadden de papieren ruim op tijd.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
nvt Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • hotel

Minpunten Kras

  • niets

Bezochte landen

  • Mexico
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers