Kras De wereld is Kras

Reviews Kras

8,1
8,2 Algemene ervaring
8,2 Boekingsproces
8,2 Reisleiding
7,9 Accommodatie(s)
8,0 Vervoer
8,1 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 42
  • Aantal waarderingen: 298

Een land om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Karst De vries op 20 november 2017

Een rond reis in indonesie met mijn hele gezin en aanhang voor ons 25 jarige huwelijk.door sumatra.java en de laatste 4 dagen uitrusten in bali lekker dicht bij het strand.
Deze vakantie zullen wij nooit meer vergeten wat een ervaring.
Echt goed geoorganiseerd door kras .
Een prachtig land de mensen daar altijd lachen geheel tot rust gekomen .
Ondanks de negatieve beoordeling is daar helemaal niks van te merken als we de kans krijgen gaan we nog een keer maar dan met zijn 3e of misschien wel weer met zijn 8te

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • indonesie

16-daagse rondreis India & Nepal (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Leonie van Dasselaar op 19 november 2017

De reis was goed georganiseerd door Kras en voor vertrek waren wij goed ingelicht. Via het Tui kantoor in Zeewolde hebben wij deze reis bij Kras geboekt. De groep was gevarieerd van jong en oud, dit was erg leuk. De reisleidster (Ina) had voldoende ervaring en woont zelf ook in India. Zij kan hierdoor veel vertellen en weet goed wat leuk is voor de toeristen. Zij staat open voor inbreng van de reizigers en daarom hebben wij ook het Holi festival mee kunnen maken. Wel hadden wij graag iets meer feitelijke informatie gekregen over beide landen.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Leuke bezienswaardigeheden
  • Nederlandse reisleider
  • Goede voertuigen
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Fijne hotels

Minpunten Kras

  • Meer informatie geven over de landen

Bezochte landen

  • kaapverdie
  • nepal
  • india
  • mexico
  • tunesie
  • turkije
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Awesome rovend (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Selena Zwang op 13 november 2017

We hebben de mooiste plekken bezocht en de reis als een verreiking van onszelf ervaren. Onze reisleider Benjamin Lombard heeft alles tot in de puntjes goed voor ons verzorgd in Africa. Hakuna Matata.
Enkel de busreizen waren soms wel afzien, maar ook dit was uiteindelijk de moeite waard!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • zuid-afrika
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nicole Raaijmakers op 12 november 2017

Hele fijne reisorganisatie; goed geregeld, vriendelijk, betrokken en goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb iedere keer nog een leuke gids gehad die mijn reis tot een hoog niveau heeft gebracht! Ik kies altijd voor hen.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goed verzorgde reizen
  • prettige gids
  • goede prijs/kwaliteit

Minpunten Kras

  • meer keuzes voor uitstapjes

Bezochte landen

  • Zuid Afrika
  • Thailand
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java en Bali rondreis, onvergetelijk (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Lisette Mulderij op 12 november 2017

Een goed verzorgde reis mogen genieten van Kras. Reisleider Nugi maakte de reis onvergetelijk. Het hoogtepunt van de Java en Bali rondreis was het bezoek aan bromo vulkaan/krater. Mede dankzij de gezellige groep een ontzettend leuke tijd gehad.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede verzorging
  • prijs kwaliteit verhouding
  • lokale gidsen

Minpunten Kras

  • betere hotels

Bezochte landen

  • bali
  • java
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West coast (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Kim S Gravemade op 12 november 2017

Kras had alles tot in de puntjes geregeld. Elke dag een reisprogramma welke je op je eigen tempo kan volgen met de huurauto welke Kras ook geregeld had. Het is wel aanpoten, maar in 12 dagen enorm veel gezien!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
nvt Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • reisprogramma
  • auto
  • prijs
  • route

Bezochte landen

  • amerika
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooie belevenis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Carola van Bronswijk op 11 november 2017

Deze groepsreis met Kras was erg goed georganiseerd, maar wel met een druk programma. De hotels en het vervoer zijn van goede kwaliteit en zij hebben ook een goede reisgids voor deze reis geregeld. Ik had wel iets meer vrije tijd willen hebben op sommige plaatsen, zodat je iets meer uitgerust weer thuis komt.

Pluspunten Kras

  • Goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten Kras

  • Iets meer rust inbouwen

Bezochte landen

  • India
  • Nepal
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers

Zuidelijke parels Thailand (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Nancy Crombeen op 11 november 2017

Peter is een uitstekende reisleider die veel weet over Thailand, aangezien hij daar ook woont. Hierdoor was de communicatie met de natives een stuk makkelijker. Ook heeft Peter voor leuke activiteiten en een goede sfeer gezorgd in de groep. Chapeau 6!

7,3
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
7 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Leuke activiteiten
  • Accomodatie
  • Divers

Minpunten Kras

  • Geen minpunten

Bezochte landen

  • Thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

11-daagse vliegreis naar Curacao (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Clausing op 10 november 2017

Ik vond het boeken van de reis op de site heel makkelijk, dat is namelijk niet vanzelfsprekend. Ook vond ik het erg fijn dat we de keus hadden om te vliegen tussen TUI en KLM. We hadden de papieren ruim op tijd.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
nvt Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • hotel

Minpunten Kras

  • niets

Bezochte landen

  • Mexico
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers

Ge-wel-dig!! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Annette de Mos op 09 november 2017

Geweldige bestemmingen in Thailand, leuke groep en goed georganiseerd! We kregen veel informatie over het land zelf en onze reisleiding stond altijd voor ons klaar. De groepen bestaan uit alle leeftijden en soorten reizigers waardoor het dynamisch en super gezellig was. (Aanrader!)

8,2
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • mooie plaatsen
  • goede service
  • leuke reisorganisate
  • heerlijke hotels

Bezochte landen

  • thailand
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hele fijne maar vermoeiende reis door Noord-India en Nepal (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nancy Van Loo op 07 november 2017

Goede tot zeer goede hotels! 3 verschillende bussen gehad, waarvan 2 hele goede met goede chauffeurs. Veel in bus gezeten op de zeer slechte wegen. Maar ook wel weer een bijzondere ervaring. Agra was heel indrukwekkend. Na de chaos van India was Nepal een echte oase van rust. Door de vele uren op de bus was dit een heel vermoeiende reis maar het was het wel waard.

Pluspunten Kras

  • Goede organisatie

Minpunten Kras

  • Gidsen zoeken die beter Nederlands spreken

Bezochte landen

  • India
  • Nepal
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Reisorganisatie Kras (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Jolanda Timmerman op 06 november 2017

Via reisbureau Kras naar Bonaire gevlogen. Alles goed geregeld(vliegtickets/hotel) en ter plaatse nog een auto gehuurd via de locale hostess.
Ook een prima prijs-kwaliteit verhouding, dezelfde reis was bij Kras namelijk een stuk lager dan een aantal andere organisatie door de korting die ze gaven op dat moment.

Pluspunten Kras

  • prijs-kwaliteit

Minpunten Kras

  • nvt

Bezochte landen

  • Bonaire
  • Mexico
  • Nieuw Zeeland
  • Isla Margarita
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Top in Afrika met Kras! (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Wendy Coppelmans op 25 juni 2017

Onze reis werd perfect voorbereid en ook tijdens de reis een top reisleider.
We hebben ongelofelijk veel schik gehad. Alles werd perfect geregeld en alhoewel sommige zeggen "Kras is voor ouderen" zeg ik "echt niet: top service en ook jongeren, stellen en families zijn hier aan het juiste adres".
Een aanrader, maak graag een volgende reis ook via Kras.

Pluspunten Kras

  • bijzondere uitstapjes
  • goede kwaliteit-prijs verhouding
  • goede service
  • goede voorlichting
  • eerlijke prijs

Minpunten Kras

  • geen

Bezochte landen

  • zuid afrika
  • tunesie
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis, mooie hotels. (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Jet Meulenbelt op 24 juni 2017

Goed geregeld, mooie hotels, veel excursies, goede reisleiding en geen verplichtingen. We hebben erg genoten van deze reis. Leuk reisgezelschap en erg gevarieerd. In Johannesburg toch een heel andere omgeving dan in Kaapstad. Durban hoeft van ons niet meer, daar kun je niet normaal over straat lopen. In Zululand denk je in het echte Afrika te zijn maar dat is ook erg commercieel, wel mooie dansshow. We hebben de Big Five gezien!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
7 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Goed geregeld
  • mooie hotels
  • veel excursies

Minpunten Kras

  • Te grote groep.

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
  • ,USA
  • Indonesie
  • Midden America
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis swingend Cuba (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Nanet Riphagen op 01 juni 2017

Was een hele leuke en goed in elkaar gezetten rondreis. Wij hebben veel van Cuba gezien, en de reisleiders waren ook heel leuk. Vooral omdat ze zelf Cubaans waren konden ze ons veel informatie geven over het land en ze hebben ons mee genomen naar plekken waar je als je alleen zou reizen niet naar toe zou gaan. Ik heb een geweldige reis gehad en heb echt het gevoel gehad dat ik Cuba helemaal heb gezien. Zeker een aanrader!

8,5
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • De reisleiders
  • de rondreis die ze hadden samengesteld
  • de goed service

Minpunten Kras

  • Geen verbeterpunten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis "Skitterend Suid Afrika" Een rondreis door noord Zuid Afrika (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Florence Zaalberg op 16 mei 2017

Een volle, maar heel mooie rondreis. Even snuffelen aan de Zuid-Afrikaanse cultuur en natuur. Een afwisselend programma en de hotels varieerden van goed tot schitterend. De reisgids wist veel te vertellen en de chauffeur loosde ons veilig door het land.

Aangeraden voor: Budget reizigers

Super tevreden! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lidy de Koning op 11 mei 2017

Een fijne reis met Kras!
De reis is zeer duidelijk en stap voor stap beschreven. Omdat wij in totaal negen hotels hebben bezocht, was het erg fijn dat alles van te voren al uitgestippeld was. Zelfs de kilometers van hotel naar hotel klopten tot op de laatste kilometer. Zo waren wij verzekerd van onze aankomsttijden en hebben we niet hoeven stressen. Alleen maar genieten! De hotels waren prima, goed onderhouden en zeer centraal. Bij aankomst in het eerste hotel kregen we een leuke en vooral nuttige verassing van Kras! Het excursie pakket is echt een aanrader! Je komt dichter bij de natuur en je bespaart een hoop geld door deze van te voren bij te boeken!

Pluspunten Kras

  • Uitstekende service
  • duidelijk aandbod
  • Mooie reisplanning

Minpunten Kras

  • Geen

Bezochte landen

  • Canada
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hoogtepunt (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Suzanne Jansen op 09 mei 2017

Goed georganiseerde reis onder begeleiding van een zeer ervaren, goede gids. Twee hotels waren wat minder goed, maar over het algemeen waren de meeste hotels prima. Het vervoer was prima. Overal werden onze koffers voor onze kamer gezet en ook daar weer opgehaald. Zelf weinig hoeven slepen met onze spullen op onze handbagage na. Indien je niet mee wilde doen met een excursie was er of een alternatief of je kon in je hotel blijven. Extra excursies buiten het programma om waren wel prijzig.

Pluspunten Kras

  • goede gids
  • goed georganiseerde rondreis
  • goed vervoer
  • redelijk goede hotels

Bezochte landen

  • Sri Lanka
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis Indonesie (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Romy Nijhuis op 08 mei 2017

Het was een onvergetelijke reis! alles was tip-top geregeld. We hadden een goede reisleider die de leuke plekjes wist op te zoeken en hij bracht ons in contact met de bewoners daar. Ook leuk, hij had op mijn vaders paspoort gezien dat hij jarig was midden in onze vakantie, dus bij het ontbijt stond ineens een grote chocoladetaart voor paps neus! Konden we het toch een beetje vieren.

Pluspunten Kras

  • goed geregeld
  • leuke reisleider
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis van johannesburg naar kaapstad (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Seke Brouwer op 07 mei 2017

Het was een prima reis, wij hadden een hele goede gids en chauffeur.
Druk programma maar zeker de moeite waard!hotels waren ook prima!
Als je kwalitatief goed en betaalbaar (wat verder) weg wil vinden wij kras een prima reisorganisatie.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • wij hebben bij alle reizen met kras goede gidsen gead
  • excursie aanbod

Minpunten Kras

  • tot nog toe geen

Bezochte landen

  • zuid afrika
  • brazilie
  • Dominicaanse Republiek
  • turkije
  • tunesie
  • egypte
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers